FOTO/Focar de infecţie pe strada Nămoloasa.Localnicii aruncă gunoiul la voia întâmplării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Nămoloasa, în apropierea complexului de blocuri Privilege, a răsărit o groapă de gunoi. Lipsiţi de noţiunile elementare de bun simţ şi civilizaţie, o parte dintre locatari aruncă resturile menajere la întâmplare, fără niciun fel de reţinere.

O bună bucată din stradă a fost invadată de resturi menajere, moloz din demolări, bucăţi de carton, PET-uri şi bucăţi de mobilier. Este un adevărat focar de infecţie care încalcă în mod flagrant reglementările europene privind selectarea şi depozitatea deşeurilor.

Mai grav este faptul că printre mizerii se joacă zilnic copii. Ei riscă să se îmbolnăvească grav din cauza neglijenţei unor oameni cărora nu le pasă de cel mai elementar bun simţ.

image

Focar de Infecţie

„Aceste gunoaie sunt de foarte mult timp aici. Cei de la Ecosal vin şi le ridică o dată la câteva săptămâni, dar degeaba. În câteva zile gunoiul reapare la loc. Oamenii s-au obişnuit să-l arunce în stradă. Este jale. Miroase îngrozitor. S-au făcut sesizări inclusiv la Garda de Mediu”, ne-a spus un angajat al unei firme de spălătorie din vecinătatea gropii de gunoi.

image

În cursul zilei de astăzi am încercat să aflăm dacă Primăria are cunoştinţă despre gunoiul care a împânzit strada Nămoloasa şi dacă va lua vreo măsură în acest sens. Ei bine, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Manole, ne-a sugerat să contactăm conducerea Serviciului Public de Salubrizare Ecosal: „Nu vă pot ajuta. Eu mă ocup doar de problemele Primăriei. Vă rog să luaţi legătura cu domnul Ionescu”.

Certaţi cu Legea

Directorul Ecosal spune că cei care aruncă gunoiul în stradă sunt oameni certaţi cu legea şi merită amenzi usturătoare. "Asta e lipsă de civilizaţie! De ani de zile ridicăm gunoiul din acea zonă şi în urma noastră oamenii vin şi aruncă din nou. Este bătaie de joc. Garda de Mediu şi Poliţia Locală ar trebui să-i amendeze pe cei care aruncă gunoiul în stradă”, a spus Ion Ionescu.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite