FOTO-A început Festivalul Gulliver, cel mai longeviv festival de animaţie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A inceput "Festivalul Guliver"- Fotograf Bogdan Dimofte
A inceput "Festivalul Guliver"- Fotograf Bogdan Dimofte

Sute de copii, unii dintre ei chiar cu părinţii de mână, au venit astăzi dimineaţă pentru a fi martorii debutului oficial al celui mai longeviv festival de animaţie din România: Festivalul Gulliver.

Emoţionaţi şi nerăbdători să vadă ce le-au pregătit organziatorii, cei mai mulţi au aplaudat minute în şir înaintea primul spectacol de astăzi - „Fantoma din Canterville".

VEZI GALERIE FOTO AICI

Iată programul complet al festivalului

Deschis astăzi, Festivalul „Gulliver" continuă mâine dimineaţă, de la ora 10.00, când vor urca pe scena Teatrului Dramatic păpuşarii de la Bacău, cu piesa „Cipollino", o adaptare după Gianni Rodari.

De la ora 13.00, cei de la Teatrul Guguţă din Chişinău vor aduce pe scena dramaticului un spectacol axat pe ideea eternei lupte dintre bine şi rău: „Făcătorii destinului".

Miercuri este rândul păpuşarilor gălăţeni să aducă în faţa copiilor una dintre cele mai noi producţii: „Povestea de Crăciun". Adaptarea după povestea francezului Joel Guarriau va începe la ora 10.00.

La prânz, de la ora 13.00, cei mici pot vedea „Isprăvile lui Păcală" într-o adaptare a Teatrului Aşchiuţă din Piteşti.

Joi este cea mai încărcată zi a festivalului.

De la ora 10.00 actorii Teatrului Gulliver le vor spune copiilor, în manieră proprie, povestea „Motanul Încălţat".

Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea vine şi el cu o poveste inedită de-a Fraţilor Grimm: Hansel şi Gretel.

Pentru că se aşteaptă la un interes deosebit pentru această piesă, organizatorii au programat de două ori această poveste, de la ora 12.30 şi de la 13.30.

Spre după-amiază, de la ora 15.30, a fost programat ultimul spectacol al zilei: „Fata babei şi Fata moşului", jucat de păpuşarii de la Teatrul din Târgovişte.

Ultima zi a Festivalului are programate alte trei spectacole. De la ora 10.00 începe „Furtuna", după textul lui William Shakespeare, montat de Teatrul Luceafărul din Iaşi. La prânz, va urca pe scenă „Pinocchio", întruchipat de unul dintre actorii Teatrului Ţăndărică, iar de la ora 16.00 vine Teatrul Vessel din Bulgaria cu piesa „Soldăţelul de plumb".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite