Galaţi: FESTIVAL Albă ca Zăpada şi Stan Păţitu’ la „Gulliver”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: FESTIVAL Albă ca Zăpada şi Stan Păţitu’ la „Gulliver”
Galaţi: FESTIVAL Albă ca Zăpada şi Stan Păţitu’ la „Gulliver”

Cea de-a doua zi de Festival de la Gulliver are programate nu mai puţin de patru spectacole, trei dintre ele incluse în concurs. Cel de-al patrulea este o reeditare a succesului pe care Teatrul Ţăndărică l-a avut ieri cu piesa “Gulliver în ţara piticilor”.

Prima trupă care va evolua mâine în festival este cea a Teatrului pentru Copii şi Tineret din Constanţa, cu piesa “Alba ca Zăpada”. Binecunoscutul basm este montat într-o manieră modernă, în care povestitorul devine mai întâi călău, iar în final prinţul ce o salvează pe Albă ca Zăpada, căsătoridu-se cu ea. Spectacolul va începe la ora 10.00 şi va fi găzduit de Teatrul Gulliver.

Păpuşar maghiar la Gulliver

Cel de-al doilea păpuşar care intră mâine în concurs este Palyi Janos, din Ungaria, care îl va reprezenta pe Viteazul Vasilache în variantă ungurească. În acest spectacol tradiţional flăcăul vesel cu şapcă roşie îi învaţă minte pe draci şi chiar şi pe Moarte cu ajutorul unei tigăi de clătite.

Teatrul de păpuşi de bâlci este plin de poftă de viaţă. Palyi Janos a câştigat premiul pentru cel mai bun păpuşar la diferite festivaluri din Ungaria. Păpuşarul maghiar va veni în faţa copiilor de la ora 12.00 în sala Teatrului Gulliver.

Un altfel de Stan Păţitu’

Ultima piesă din concursul de mâine este „Stan Păţitu’”, pusă în scenă de Secţia Animaţie a Teatrului Municipal din Bacău. Rescriind povestea pentru scenă, dramaturgul şi regizorul Bogdan Ulmu a inversat puţin termenii şi substanţa epică a poveştii lui Creangă, astfel încât Stan Păţitu’ devine Satan Paţitu. Piesa va avea loc în sala mare a Teatrului Dramatic Fani Tardini, de la ora 15.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite