Galaţi: FCM Dunărea este obligată să câştige meciul cu Cetatea Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa gălăţeană din liga secundă, fără gol marcat şi fără niciun punct în ultimele trei etape, va coborî pe loc retrogradabil în cazul în care nu câştigă meciul cu Cetatea Suceava

FCM Dunărea Galaţi va întâlni mâine pe teren propriu, cu începere de la ora 11,00, formaţia Cetatea Suceava, într-o partidă din cadrul etapei cu numărul 14 din Liga II, seria I.

Este un meci cu miză „cât muntele” pentru formaţia gălăţeană, care riscă să se afunde urât în zona retrogradării dacă nu va câştiga.

„Este un meci de şase puncte”, a spus antrenorul Viorel Tănase, referindu-se la situaţia din clasament a celor două echipei. Dunărea Galaţi este pe locul 14 cu 13 puncte, imediat deasupra primei poziţii retrogradabile, pe care se situează chiar adversara din această partidă, Cetatea Suceava având doar un singur punct mai puţin decât trupa gălăţeană.

Viorel Tănase, care în precedentele trei meciuri de când a preluat echipa gălăţeană nu a avut parte de niciun gol marcat de jucătorii săi, speră să obţină prima victorie.

„Le-am studiat jocul celor din Suceava, se apără supraaglomerat, cu aproape toată echipa. Nu avem încotro, trebuie să găsim soluţii să-i desfacem. Sper să obţin primele trei puncte, avem nevoie ca de aer de ele. Am vorbit mult cu jucătorii în această săptămână, le-am explicat că probleme noastre au fost în faţa porţii adverse, la finalizare. Le-am cerut mai multă concentare în careul advers, le-am explicat să nu se mai pripească când ajung doar cu portarul în faţă şi să gândească execuţia”, a declarat Viorel Tănase.

La Dunărea sunt două absenţe din lot pentru acest meci. Mijlocaşul Cucu este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce Bica abia şi-a reluat antrenamentele după o accidentare şi nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

Antrenorul secund al sucevenilor, Ovidiu Ciobanu, a spus că un egal ar fi binevenit pentru echipa sa. "Mai sunt patru etape din tur şi trebuie să agăţăm de toate aceste meciuri. S-ar putea ca la final fiecare punct să conteze, aşa că în confruntarea cu Dunărea ne-ar mulţumi chiar şi un rezultat de egalitate. Gălăţenii alcătuiesc o echipă tânără, omogenă, cu jucători care evoluează de 2-3 ani împreună", a declarat antrenorul secund al Cetăţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite