“Expo-Flora, Flori la malul Dunării”, ediţia a XV-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 4 iunie 2010, ora 13.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii Galaţi va avea loc vernisarea celei de a XV-a ediţii a manifestării “Expo Flora, Flori la malul Dunării”.

Eveniment cu tradiţie pentru Secţia Grădina Botanică, încă din 1994, EXPO-FLORA reuneşte în fiecare an instituţii publice şi firme private de specialitate, precum şi persoane particulare, toate iubitoare de frumos şi natură, dorind să prezinte publicului noutăţi din domeniul horticulturii şi botanicii, ultimele varietăţi vegetale obţinute şi aranjamente florale deosebite.
  
Pentru cea de a XV-a ediţie a manifestării, Secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a pregătit un stand special, cu tematică inspirată din evoluţia aranjamentelor de ikebana, de la cel mai simplu la cel mai complex.

Timp de trei zile florile vor fi vedetele muzeului, cei 36 de expozanţi - din Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Focşani, Târgovişte, Aiud, Iaşi, Tulcea, Bârlad,Târgu-Neamţ, Fălticeni, Craiova, Vaslui, Cluj-Napoca, Arad, Curtea de Argeş, precum şi din Republica Moldova sau Olanda - încercând să dezvăluie vizitatorilor cât mai multe lucruri noi din acest domeniu al frumosului.

 “Vrem să oferim tuturor vizitatorilor un adevărat spectacol al florilor la cea de a XV-a ediţie a expoziţiei. Frumosul, culoarea şi gingăşia, sunt caracteristicile întregii manifestări şi suntem siguri că cei care ne vor vizita vor aprecia efortul pe care instituţia noastră îl depune de 15 ani în slujba publicului. Felicit Grădina Botanică pentru persevernţa şi profesionalismul de care a dat dovadă în toţi aceşti ani
”, ne-a declarat d-na Camelia Burluc, directorul general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. 

În ziua vernisajului, publicul este invitat să urmărească un spectacol de dans japonez, oferit de un grup de voluntari de la Asociaţia Româno-Japoneză Hymawari din Iaşi, precum şi un scurt recital de muzică uşoară susţinut de cunoscutul interpret Theodor Munteanu.

Pentru că este o sărbătoare a frumosului, va avea loc şi o Paradă a Florilor, în care mai mulţi copii îmbrăcaţi în costume florale îi vor încânta pe cei prezenţi la manifestare. Parada este organizată în colaborare cu Grădiniţa «Prinţul Fericit» nr.27, Grădiniţa «Mihai Eminescu» nr.36 şi Grădiniţa «Anastasia» nr.56 Galaţi.

Ediţia a XV-a, se va desfăşura în perioada 4 – 6 iunie 2010. Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în cele trei zile ale manifestării, va fi între orele 09.00 – 21.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite