Expert în pesticide: "Furadanul este interzis în România din 2008. Nu-mi explic de unde l-au procurat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Importul şi comercializarea Furadanului, o substanţă extrem de toxică, nu mai este permisă din 30.11.2008 pe piaţa românească. Un expert în protecţia plantelor şi carantină din Galaţi ne dezvăluie pentru ce se folosea Furadanul şi de ce a fost interzisă vânzarea lui.

Furadanul este produs de firma americană FMC şi era importat pentru folosire în agricultură, dar din cauza toxicităţii sale, substanţa a fost interzisă în România.

„Furadanul este un produs din clasele 1-2 de toxicitate. Este un produs extrem de periculos pentru om. De aceea a fost interzis. Perioada de graţie a fost 30.11.2008, până la care era obligatoriu să fie folosite toate stocurile din România. Furadanul era folosit pentru tratamentul seminţei de porumb contra dăunătorilor, dar era omologat şi pentru sfecla de zahăr, in, usturoi şi floarea-soarelui", ne-a declarat Valentin Huciu, directorul Unităţii Fitosanitare din Galaţi.

Specialistul spune că în mod normal, otrava n-ar fi trebuit să mai existe în România: "Furadanul este interzis în România din 2008. Nu-mi explic de unde l-au procurat, pentru că imediat după interzicere toate stocurile au fost ridicate şi distruse"

În aceste condiţii, rămâne un mister cum a reuşit Mădălina Manole să îşi procure această substanţă, pe care a ingerat-o şi care i-a provocat finalmente moartea.

VIDEO-Omagiu adus Mădălinei Manole pe YouTube

Mădălina Manole urma să-şi lanseze noul album în acest week-end la Promenada Mall din Brăila

Laurenţiu Cazan despre Mădălina Manole: „Orice artist şi-ar dori uneori să îşi tragă un glonţ în cap"

Mădălina Manole va fi omagiată în cadrul Festivalului de la Amara

VIDEO- Mădălina Manole:„Revistele de scandal se întrebau dacă Mădălina Manole mai trăieşte"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite