Experiment: Reporter Adevărul de Seară - persoană cu dizabilităţi, pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pseudo-dizabilitaţii s-au strecurat cu greu printre maşinile parcate chiar şi pe trotuar. Foto: Bogdan Nistor
Pseudo-dizabilitaţii s-au strecurat cu greu printre maşinile parcate chiar şi pe trotuar. Foto: Bogdan Nistor

La finalul unei curse infernale în căruciorul cu rotile, reporterul Adevărul de Seară Galaţi Bogdan Nistor a răsuflat uşurat şi a tras o concluzie: respect şi nu milă pentru persoanele cu dizabilităţi

Marţi, a telefonat la redacţia Adevărul de Seară preşedintele APH Sporting Club, Vasile Cristea şi ne-a invitat la o acţiune inedită desfăşurată a doua zi:

„Ce-ar fi dacă aţi fi, pentru o zi, persoană cu dizabilităţi şi aţi face o plimbare cu un scaun cu rotile ? Să ne spuneţi apoi ce-aţi simţit, cum vi se pare că v-a tratat lumea din jur", ne-a explicat Vasile Cristea ideea acţiunii care se defăşoară în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică.

Cum invitaţia suna provocator, am dat curs invitaţiei şi, după o scurtă instruire, mi s-a pus la dispoziţie un scaun cu rotile, nou-nouţ. Curiozitatea în legătură cu rezultatele unui asemenea experiment m-a motivat să mă aşez în acel mijloc de locomoţie dar mi-a trecut repede.

Plimbarea a fost un adevărat chin! Deşi am parcurs doar 600 de metri, a fost o adevărată aventură. Am făcut slalom printre maşinile, ai căror şoferi se uitau la mine care plictisiţi, care impresionaţi şi m-am chinuit să urc borduri, adevărate escalade în lipsa rampelor. La final, abia îmi mai simţeam braţele, după efortul fizic făcut.

image

La întoarcere, Vasile Cristea m-a întrebat zâmbind cum a fost. I-am răspuns că persoanele cu handicap ar trebui tratate, nu doar cu compasiune, ci şi cu respect pentru ambiţia de care dau dovadă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite