Executat silit după ce a lucrat pentru NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Irimia spune nu va pleca din imobil nici cu forţa.  Foto: Vali Trufaşu
Ioan Irimia spune nu va pleca din imobil nici cu forţa. Foto: Vali Trufaşu

Ioan Irimia, unul din cei mai cunoscuţi afacerişti din Tecuci, a ajuns la mâna portăreilor, fiind victima unor inginerii financiare. El spune că fostul proprietar l-a înşelat şi că judecătorii care au instrumentat dosarul sunt părtaşi la înşelăciune.

În această dimineaţă, executorul judecătoresc Viorel Ţigănuş a demarat executarea silită pe numele lui Ioan Irimia, un cunoscut om de afaceri din Tecuci. La faţa locului au fost şi jandarmii, după ce la ultima executare silită omul de afaceri a fost pe punctul de a se lua la bătaie cu executorul judecătoresc.

De la afaceri cu NATO la faliment

Ioan Irimia a a avut afaceri prospere. A deţinut cea mai mare şcoală de şoferi din Tecuci, precum şi multe alte afaceri, dar lovitura a dat-o în 2002 când a obţinut un contract cu Ministerul Apărării pentru producerea de veste antiglonţ pentru NATO.

„Mi-au cerut să fac 50.000 de veste antiglonţ. Mi-au dat veste de deşert, pe care eu le modificam în veste antiglonţ la standardele cerute de NATO. Îmi dădeau 9 lei pentru fiecare vestă”, ne-a declarat Ioan Irimia.
Contractul s-a derulat până în 2005, când pentru omul de afaceri a început declinul. Mai întâi, i-a luat foc clădirea unde funcţiona şcoala de şoferi, iar problemele au început să curgă.

S-a ajuns acum ca Irimia să fie executat silit. „Actul de vânzare cu SC Altec a fost anulat la cererea Direcţiei de Finanţe din Tecuci, iar actele de plată a ratelor au fost falsificate astfel încât să pară că sunt rău-platnic. Am chitanţe pentru tot, dar judecătorii le-au ignorat”, ne-a precizat acesta.

„În baza noastră de date nu apare nimic despre Ioan Irimia. Oricum, noi nu puteam interveni în litigiul dintre două părţi”, a replicat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al Finanţelor Publice din Galaţi.

Pentru că procesul de evacuare s-a prelungit mai mulţi ani, Ministerul Apărării a reziliat contractul cu Ioan Irimia, iar de afacere s-a ales praful. Toţi cei 64 de angajaţi şi-au pierdut locurile de muncă, iar omul de afaceri a mai rămas cu câteva maşini de cusut şi cu o braserie, de unde luni ar putea fi evacuat, în ciuda faptului că nu şi-a recuperat investiţiile făcute.

A investit 320.000 de lei

Irimia este supărat pentru că a investit 321.000 de lei în imobilul disputat şi nu intenţionează să plece de acolo decât după ce îşi recuperează banii. „Am formulat o acţiune în pretenţii pe fond pentru recuperarea banilor, dar vom cere şi prin ordonanţă preşedinţială acelaşi lucru”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocatul omului de afaceri.

Vox: „Mi-au cerut să fac 50.000 de veste antiglonţ, la standardele cerute de NATO”. Ioan Irimia, om de afaceri

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite