Exclusiv : Radu Mazăre se bate cu ANI la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Constanţei cere Curţii de Apel să oblige Agenţia Naţională de Integritate la daune morale de 50.000 de lei.ANI a dat publicităţii informaţii conform cărora Radu Mazăre era acuzat că a fost atât primarul Constanţei, cât şi administrator la o firmă.

Pe masa judecătorilor gălăţeni a ajuns recent, prin strămutare, unul dintre cunoscutele şi controversatele dosare în care este implicat primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre.
Primarul a chemat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce instituţia a făcut publice informaţii privind încălcarea legii incompatibilităţii de către edil, înainte ca instanţele să se fi pronunţat în acest caz.

Cere daune importante

Mazăre cere acum 50.000 de lei drept daune morale, dar şi anularea deciziei ANI, pentru că i-ar fi fost  prejudiciată imaginea după ce instituţia a ajuns la concluzia că acesta a fost administrator al SC Nisipuri SRL, dar şi primar al Constanţei mai mult decât cele 60 de zile permise de lege.

Mazăre trebuia să renunţe fie la funcţia de primar, fie la cea de administrator al firmei. Primarul Constanţei susţine că la mijloc este o gravă confuzie, care s-ar fi putut rezolva dacă ar fi fost anunţat din timp de inspectorii de integritate.

„ANI nu trebuia să emită acte şi comunicate care să reflecte în vreun fel o prejudecată cu privire la starea de incompatibilitate în care m-aş fi aflat”, susţine Radu Mazăre.

Scandalul s-a mutat în justiţie, iar dosarul a avut un prim termen de judecată pe 16 martie, la Curtea de Apel Galaţi. Totul a început cu o amânare: Radu Mazăre le-a cerut magistraţilor să amâne procesul pentru a-şi angaja avocat.

Edilul i-a rugat pe magistraţi să nu stabilească noua dată a procesului pe 13 aprilie 2010. Nu pentru că data i-ar purta ghinion, ci pentru că va fi chemat la un interogatoriu într-un alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Braşov. Navetă juridică în toată regula.

Primarul Constanţei este pornit să obţină daune de la ANI. „Am suferit grave prejudicii de imagine datorită actului de constatare emis de ANI. Este o atitudine vădit abuzivă şi nelegală, care m-a plasat într-o stare de gravă umilinţă şi înjosire”, susţine acesta.

Sindromul fratelui

Radu Mazăre susţine că nu a fost niciodată administrator al SC Nisipuri SRL, ci fratele său, Mihai Mazăre, care are acum calitatea de asociat unic. Primarul Constanţei a operat de altfel modificări la Oficiul pentru Registrul Comerţului, prin care a corectat datele în baza cărora s-a autosesizat ANI.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite