Exclusiv : Harta pieţelor comerciale din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape în fiecare cartier al oraşului Galaţi există câte o piaţă
Aproape în fiecare cartier al oraşului Galaţi există câte o piaţă

În oraşul nostru există 19 de pieţe agro-alimentare, situate în cele mai importante cartiere.  „Adevărul de Seară” vă prezintă, în exclusivitate, harta pieţelor din oraşul Galaţi.

Sunt situate în cele mai importante zone ale oraşului deservind astfel toată populaţia oraşului. Au în total peste 96.000 de metri pătraţi, iar cea mai veche datează încă din secolul al XVII-lea. Este vorba despre cele 19 de pieţe funcţionale din Galaţi.

Piaţa Centrală, mega-piaţa oraşului


Având drept reper suprafaţa fiecăreia, harta pieţelor debutează cu Piaţa Centrală (peste 36.000 de mp). Modernizată ultima dată în 1999, piaţa dispune de hale acoperite pentru comercianţi dar şi de spaţii special amenajate pentru producători. La rândul lor, clienţii au la dispoziţie şi o parcare subterană pentru 60 de autoturisme şi o hală pentru flori.

După suprafaţa pe care se întinde, urmează Piaţa Basarabiei (20.000 de mp), cunoscută sub denumirea de „Piaţa Moldovenilor”.  Situată pe Calea Prutului (după societatea Menarom P.E.C), aceasta este singura piaţă de gros din oraş, de unde se pot cumpăra legume şi fructe la preţuri mai mici decât din alte pieţe. Este construită cu fonduri europene.

De trei ori mai mică, situată în spatele fostului restaurant „Om bogat, om sărac”, Piaţa din Micro 20 (6.419 mp) este printre puţinele spaţii complet acoperite şi climatizate.

Urmează Piaţa din Micro 39 (6.012 mp) care va intra într-un amplu proces de modernizare, astfel încât atât comercianţii cât şi clienţii să dispună de condiţii cât mai bune. Este considerata piaţa cu cele mai bune preţuri (pentru cumpărători) pentru legumele vândute la kilogram.

Ultima în top cinci „cele mai mari pieţe din oraş” se numără Piaţa din Micro 17 care deşi nu este printre cele mai moderne, este foarte bine aprovizionată, iar preţurile sunt ceva mai mici decât în alte zone ale oraşului.
 
Cu suprafeţe cuprinse între 3.600 şi 2.062 de metri pătraţi, următoarele cinci pieţe - respectiv Piaţa din Micro 19 (cartierul Dunărea), Piaţa 11 iunie (complexul Rizer), Piaţa Ţiglina 1, Piaţa din Studenţi (complexul Tudor Vladimirescu) şi Piaţa Micro 40 -  au beneficiat, în ultimii ani, de investiţii majore.

Pieţele istorice

Primele pieţe amenajate în oraş au fost cele din Mazepa, cunoscută şi sub denumirea de Piaţa Veche (lângă Şcoala 26) şi Moruzzi (lângă Spitalul Militar), spaţiu care va intra în modernizare chiar anul acesta.

Piaţa Ancora este situată, pe hartă, în aceeaşi linie cu primele două fiind una dintre cele mai mici din oraş. Dar şi cea mai scumpă!
La fel de mică, însă mult mai modernă, ultimele investiţii find făcute în urmă cu un an, este Piaţa din I.C Frimu. Foarte aproape este şi Piaţa General sau Piaţa Micro 14, cum mai este cunoscută. 

Tot în zonă se află şi Piaţa Micro 16 (Piaţa Siretul) şi Piaţa Flora formată din doar patru spaţii comerciale închiriate pentru producţii.

Patru pieţe intră în modernizare

Eugen Zaharia, directorul Administraţiei Pieţelor, a declarat că în următorii doi ani se vor investi patru milioane de lei în modernizări. 
Cei mai mulţi bani, trei milioane de lei, vor fi direcţionaţi către Piaţa Micro 39, unde se va amenajaun platou de legume şi fructe, dar şi o nouă hală. „Aici investiţia va dura cel puţin doi ani. O să găsim o soluţie să mutăm piaţa, astfel încât oamenii din zonă să nu aibă de suferit”, a spus Zaharia.

De asemenea, se va continua proiectul Piaţa Basarabiei, unde se vor mai cheltui încă trei sute de mii de lei. Aceeaşi sumă va fi direcţionată către Piaţa Moruzzi.

Cifră
36.000 de metri pătraţi. Aceasta este suprafaţa Pieţei Centrale, cea mai mare piaţă din oraş.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite