Exclusiv/Scandalul “Finuţul”: "Nu am şantajat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Gâlcă susţine că nu  făcut nimic ilegal
Dinu Gâlcă susţine că nu făcut nimic ilegal

Fostul şef de post din comuna gălăţeană Vânători, Alexandru Şerban, neagă că ar fi făcut presiuni asupra proprietarului unui teren pentru a-i restitui banii notarului Dumitru Cozma.

Notarul a încheiat în urmă cu câţiva ani un contract de vânzare-cumpărare având drept obiect un teren din comuna gălăţeană Vânători, dar ulterior s-a răzgândit după ce vânzătorul a mărit preţul.

Vezi aici stenogramele din dosarul lui Dinu Gâlcă-Afacerea "Finuțul"

Pentru că nu şi-a primit banii, notarul l-a reclamat pentru înşelăciune, iar dosarul a ajuns la Parchet, unde procurorii au decis iniţial că nu este vorba de comiterea vreunei infracţiuni.

Alexandru Şerban este acuzat de DNA că în perioada aprilie-septembrie 2009, în calitate de şef al postului de Poliţie Vânători, judeţul Galaţi, a acceptat propunerea lui Dumitru Cozma şi a încercat să-l convingă pe proprietarului terenului să-i returneze banii notarului.

"Clientul meu nu a şantajat pe nimeni. Doar i-a pus în vedere proprietarului terenului că va urma un proces civil pentru recuperarea banilor", ne-a declarat avocata poliţistului, Domnica Toader.

Acuzaţiile sunt doar o mică parte din deja cunoscutul dosar "Finuţul", în care principal inculpat este fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă.

Consiliul Superior al Magistraturii îi acoperă pe magistraţii corupţi

Procurorii anticorupţie îl acuză că ar fi acceptat propunerea notarului de a-l constrânge pe proprietarul terenului să-i returneze suma de 5.000 lei lui Dumitru Cozma pe care acesta îi plătise ca avans sub ameninţarea că, în caz contrar, i se va întocmi un dosar penal şi că va fi chemat în mod repetat la organele de urmărire penală, cu consecinţa aplicării unei pedepse cu închisoarea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite