Exclusiv/Poliţistul ucigaş a primit 10 ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au schimbat hotărârea adoptată de Tribunal şi au decis să majoreze de la 8 la 10 ani pedeapsa aplicată lui Toader Teodoru, fostul adjunct al şefului de post din Oancea.

Reamintim că în luna august 2009, poliţistul şi-a descărcat pistolul într-un consătean, Ciprian Muşat, împuşcându-l de şase ori. Tânărul de 33 de ani a murit ulterior la spital, unde fusese transportat în stare critică.

Poliţistul pistolar a fost condamnat la opt ani de închisoare

Toader Teodoru şi-a motivat gestul prin faptul că fusese ameninţat în repetate rânduri de victimă. De altfel, acesta este motivul luat în considerare iniţial de magistraţii de la Tribunal, care au apreciat că poliţistul a fost provocat pe baza declaraţiei unui martor şi i-au redus pedeapsa la doar opt ani, în condiţiile în care legea stipulează că pedeapsa minimă pentru omor calificat este de 15 ani.

Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

„Suntem nemulţumiţi de soluţie. Nu înţeleg cum s-a putut da o asemenea decizie când toate probele erau în favoarea victimei", ne declara Lăcrămioara Stavire, avocatul familiei victimei.

Curtea de Apel Galaţi a reanalizat probele de la dosar şi a ajuns ieri la concluzia că nu se poate reţine scuza provocării ca circumstanţă atenuantă, aplicându-i poliţistului un spor de doi ani la pedeapsa iniţială.

Daune majorate

Instanţa a majorat şi daunele materiale acordate familiei victimei de la 17.000 la 25.000 de lei, iar daunele morale de la 20.000 la 30.000 de lei.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că s-a înlăturat scuza provocării. Vom face recurs, unde vom cere ca pedeapsa să fie redusă cel puţin la nivelul stabilit de Tribunal", ne-a declarat Florin Stan, avocatul lui Teodoru.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite