Exclusiv/Fostul decan al Baroului Vaslui, acuzat de mituirea unor judecători, a fost achitat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru ani de amânări, Curtea de Apel Galaţi a finalizat cazul avocatului Petru Blăniţă. Fost decan al Baroului Vaslui a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Petru Blăniţă a fost acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi cerut 10.000 de euro sub pretextul că ar putea influenţa magistraţii pentru judecarea în libertate a unor persoane aflate în arest preventiv.

În rechizitoriu se vorbeşte de judecători şi procurori de la Tribunalul Vaslui şi parchetul aferent acestei instanţe, care urmau să pună în libertate mai mulţi infractori cercetaţi pentru trafic de persoane.

Conform DNA, avocatul Petru Blăniţă a primit efectiv 5.000 de euro de la rudele persoanelor arestate, din care 3.000 de euro chiar în momentul realizării flagrantului de către anchetatori.

Fostul decan al Baroului Vaslui şi-a susţinut permanent nevinovăţia, declarând că toată povestea este o înscenare, întrucât cei 10.000 de euro pe care urma să-i primească erau, de fapt, onorariul pe care îl ceruse pentru reprezentarea în instanţă.

De altfel, pentru 2.000 de euro le-a şi eliberat chitanţă, dar după patru ani de la trimiterea în judecată justiţia nu lămurise cum au stat lucrurile.

Procesul a fost strămutat de la Tribunalul Vaslui la Galaţi, avocatul lui Petru Blăniţă fiind decanul Baroului Galaţi, Mircea Breahnă.

Magistraţii au concluzionat până la urmă că nu sunt probe din care să rezulte că fostul decan al Baroului Vaslui este vinovat de încercarea de corupere a unor judecători şi l-au achitat de acuzaţiile aduse de DNA.

În urma acestei decizii, s-a ridicat şi sechestrul asigurător asupra unei maşini, marca "Renault Laguna", care fusese dispusă de procurori pe 14.02.2006.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite