Exclusiv/Fiscul gălăţean este bun de plată 65.000 de euro pentru că a distrus o macara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gafă de proporţii comisă de Biroul Valorificări Bunuri din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, care a valorificat un alt bun decât cel confiscat de Garda Financiară. La Judecătoria Galaţi a fost deschis un proces, prin care proprietarul macaralei, SC Opţional SA Brăila, cere despăgubiri pentru că i-a fost distrus bunul.

Societatea Opţional din Brăila a încheiat un contract de lucrări în construcţii cu ICMRS Galaţi, în baza căruia le-au dat în folosinţă o macara turn în valoare de 225.000 de euro pentru realizarea unor lucrări în incinta Grădinii Botanice Galaţi.

Nu mică le-a fost mirarea când au fost anunţaţi de proprii angajaţi pe 24.11.2009 că lipseşte o treime din braţul macaralei şi se lucra de zor la coborârea contragreutăţilor de echilibrare. Până la urmă toată macaraua a fost tăiată cu aparatul de sudură.

De cascadorii râsului

Reprezentanţii firmei brăilene au cerut explicaţii de la conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi şi aşa au aflat că responsabil de distrugerea macaralei este Biroul Valorificări Bunuri din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi.

Inspectorii de la Finanţe au vândut macaraua societăţii Sălcioara SRL crezând că aparţine SC Sorex SRL Galaţi, de la care au fost confiscate într-adevăr mai multe macarale, de către Garda Financiară Galaţi, pentru că administratorul nu a putut prezenta documente din care să rezulte provenienţa acestora.

Macaralele confiscate se află şi acum în curtea SC Sorex SA, iar statul a plătit şi daune de 124.000 de lei pentru că nu s-a ocupat de ridicarea bunurilor confiscate de pe terenul său.

Finanţele au o explicaţie pentru cele întâmplate. "Din câte ştim noi, proprietarul societăţii din Brăila deţine şi societatea din Galaţi. Pe această bază s-a făcut vânzarea macaralei", ne-a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Deci, nu se ştie cu exactitate nici acum dacă cele două societăţi au sau nu acelaşi proprietar, dar acest lucru este irelevant pentru că Tribunalul Galaţi a stabilit printr-o hotărâre irevocabilă că doar macaralele din curtea societăţii Sorex vor fi confiscate, nu şi bunurile aparţinând altei firme.

Daune de zeci de mii de euro

Şi pentru ca tacâmul să fie complet, SC Opţional SRL a dat în judecată statul şi cere despăgubiri de 287.000 de lei pentru că i-a fost distrusă macaraua.

„Finanţele au procedat în mod abuziv la valorificarea unui bun care nu a aparţinut niciodată SC Sorex SRL. Pentru evitarea oricărei confuzii trebuia ca bunurile să fie identificate în mod corect, iar acum urmează să răspundă pentru pagubele produse proprietarului", ne-a declarat Romică Artene, avocatul societăţii brăilene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite