Exclusiv/Cel mai mare traficant de marijuana din România a fost condamnat la 12 ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi de la trimiterea în judecată, traficantul de droguri Adrianus Bierhuizen a fost condamnat definitiv la executarea pedepsei cu închisoarea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cetăţeanul de origine olandeză, stabilit la Galaţi, şi-a câştigat „renumele" de cel mai mare traficant de canabis de pe teritoriul României, după ce DIICOT Galaţi l-a reţinut în 2007 pentru coordonarea transportului a 1.172 de kilograme de marijuana din Africa de Sud spre Olanda.

Galaţi: Tergiversare în cazul celui mai mare traficant de canabis

Bierhuizen a înfiinţat, la Galaţi, o firmă, la care era acţionar unic şi prin intermediul căreia asigura documentele legale pentru importul a diverse bunuri. În realitate, olandezul ascundea astfel cel mai mare transport de marijuana din istoria ultimelor 20 de ani.

Deşi este condamnat la 12 ani de puşcărie, cel mai mare traficant de droguri din România se plimbă liber prin Galaţi

Bărbatul a fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat şi de trafic internaţional de droguri de mare risc şi condamnat, pe rând, de Tribunal şi de Curtea de Apel Galaţi la 12 ani de închisoare.

Cu toate acestea, Adrianus Bierbuizen a rămas în libertate în urma unei decizii bizare a Curţii de Apel Galaţi, care a apreciat că poliţiştii din Constanţa nu ar fi întocmit corect actele de confiscare a canabisului. Nimeni nu l-a mai văzut, de atunci, pe olandez.

Va fi arestat

„S-a dispus restituirea către inculpat a unor bunuri ridicate de la acesta în faza de urmărire penală. Au rămas nemodificate pedeapsa de 12 ani închisoare şi măsura confiscării sumei de 79.000 Euro", ne-a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia celor două instanţe gălăţene, iar olandezul urmează să fie încarcerat. Dacă, desigur, va fi de găsit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite