Dezvăluiri/Agenţia Naţională pentru Integritate a reclamat-o penal pe fosta directoare de la Direcţia Protecţia pentru Copilului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marinela Dobrea nu a venit la niciun termen de judecată în procesul de corupţie unde este inculpată
Marinela Dobrea nu a venit la niciun termen de judecată în procesul de corupţie unde este inculpată

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Marinela Dobrea că, în perioada 2007-2008, s-a aflat în conflict de interese fiind atât director al Protecţiei Copilului Galaţi, cât şi cenzor în cadrul aceleiaşi instituţii.

Reamintim că Marinela Dobrea şi fiica acesteia, Raluca, au fost trimise în judecată de către DNA Galaţi pentru favorizarea mai multor firme şi neglijarea intereselor copiilor aflaţi în plasament.

Printre numeroasele infracţiuni reţinute în sarcina ei, Dobrea este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, prezentarea de documente ori declaraţii false, exacte sau incomplete având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi fals intelectual.

DNA Galaţi a stabilit că în perioada decembrie 2006 - februarie 2008, în calitate de conducător şi ordonator de credite al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Marinela Dobrea a efectuat cheltuieli ilegale de 700.000 lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor Marinelei Dobrea în vederea recuperării ulterioare a prejudiciului de 691.362,32 lei şi 1774,96 euro cauzat Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Ministerului Finanţelor.

Mai nou, pe lista acuzaţiilor se adaugă şi cea privind conflictul de interese. "Am fost sesizaţi de ANI în legătură cu un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat doamna Dobrea. Trebuie analizat să vedem dacă sunt întrunite condiţiile legale pentru începerea urmării penale", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite