Exclusiv/Zeci de ceferişti din Galaţi, cercetaţi pentru fraudă cu bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii l-au trimis în judecată pe administratorul unei societăţi de turism suspectat de întocmirea de documente fictive pentru salariaţii CFR, care au obţinut deconturi de peste 80.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a finalizat ieri un dosar complex, care vizează prejudicierea CFR de-a lungul a trei ani de zile. 54 de angajaţi ai CFR au participat, în perioada 2005-2008, la o înşelăciune cu complicitatea a doi administratori ai unor firme de turism.

Primar condamnat la 11 ani de puşcărie pentru înşelăciune

Schema era simplă. Georgel Huluţaş, administrator la agenţia de turism SuperTour Galaţi, şi Ioan Olaru, administrator la Happy Tour SRL Galaţi, întocmeau acte fictive, care atestau cazarea salariaţilor CFR la diverse unităţi hoteliere, beneficiind astfel de subvenţia de 50% din valoarea biletelor, conform contractului colectiv de muncă.

Toţi cei 54 de angajaţi ai societăţii feroviare şi-au recunoscut fapta precizând că au auzit de la alţi colegi de această „practică" şi au intrat în joc pentru a obţine decontări de maxim 800 de lei pentru fiecare bilet de tratament.

În urma cercetărilor, a rezultat că Georgel Huluţaş a emis 90 de bilete de odihnă şi tratament, pentru care a încasat sub formă de comision de restituire 13.500 de lei, CFR fiind prejudiciat în total cu 83.200 de lei.

Ceferiştii au fost de acord să restituie toţi banii şi recunoscând fapta au scăpat astfel de trimiterea în judecată. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a trimis ieri în judecată doar pe administratorul SuperTour Galaţi, Georgel Huluţaş, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la înşelăciune.

EXCLUSIV/Marea ţeapă din transportul public local

„Nu am primit încă decizia Parchetului. După ce vom primi comunicarea, sindicatele din care fac parte ceferiştii cercetaţi vor lua măsuri în consecinţă", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Mişcare Comercial Galaţi, Viorel Istrate.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite