Exclusiv /Ţeapă cu maşini de închiriat. Vezi cum au reuşit să facă bani nişte gălăţeni cu un tun dat în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Rouă (23 de ani) şi Adrian Petcu (25 de ani) au închiriat maşini de la mai multe firme „rent-a-car" din Galaţi, Brăila şi Focşani, pe baza unor documente false, pentru ca ulterior să vândă autoturismele.

Prima societate păgubită a fost SC Auto Mond SRL Focşani, de la care escrocii au „închiriat" două automobile, un Chevrolet Aveo şi un Opel Corsa, a căror valoare totală depăşeşte 46.000 de lei.

Au urmat la ţepuit SC Pritax SRL Galaţi şi SC Autonom Services SRL Piatra Neamţ, filiala Galaţi, care au rămas fără un Volkswagen Golf şi o Dacia Logan.

George Rouă a prezentat o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele falsificate, pe numele Ioan Macos din judeţul Covasna, pe baza cărora a obţinut închirierea maşinilor, a căror valoare depăşeşte 51.000 de lei. Două zile mai târziu, la data de 8 octombrie 2010, escrocii au repetat schema.

Cu aceleaşi acte falsificate i-au păcălit şi pe reprezentanţii SC Dron Auto Trans SRL Brăila, de la care au închiriat un autoturism Dacia Logan în valoare de 23.375 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a cerut arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru înşelăciune în formă continuată şi uz de fals, însă, în mod bizar, prima instanţă a considerat că nu există suficiente probe din care să reiasă că escrocii respectivi prezintă pericol social. Ulterior, Tribunalul Galaţi a revenit asupra deciziei şi a dispus încarcerarea lui George Rouă pentru 29 de zile.

„Am cerut şi arestarea lui Adrian Petcu, dar acesta se sustrage deocamdată de la urmărirea penală", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite