Exclusiv /Şef din Primărie, achitat într-un caz de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Ifteni a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi intereselor persoanelor, de către DNA. Funcţionarul public este acuzat că a acordat preferenţial nouă autorizaţii de taximetrie către firma fostului director al Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Decizie surprinzătoare a Judecătoriei Galaţi într-un dosar de corupţie. Instanţa de judecată a achitat-o pe Mariana Ifteni, şeful Biroului Autorizări şi Licenţe din Primăria Galaţi, apreciind că dovezile aduse de procurorii anticorupţie privind comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor nu sunt suficiente pentru o condamnare.

Amendă administrativă

DNA Galaţi o acuză pe Mariana Ifteni că ar fi acordat preferenţial nouă autorizaţii de taximetrie în 2006 către firma Avromgal SRL Galaţi, administrată de Răzvan Avram, fost director al Centrului Cultural "Dunărea de Jos" şi consilier local.

Procurorii anticorupţie susţin că astfel firma lui Răzvan Avram a obţinut foloase necuvenite, de 210.000 de lei, şi a cerut instanţei confiscarea sumei. În colimatorul DNA a intrat şi primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, dar şi fostul consilier local, însă cei doi au scăpat de acuzaţia de trafic de influenţă după ce procurorii au stabilit că verificarea documentelor şi eliberarea autorizaţiilor revenea exclusiv şefului Biroului Autorizări şi Licenţe din Primăria Galaţi.

Judecătorii au apreciat însă că infracţiunile de care este acuzată Mariana Ifteni nu intră în sfera penalului.

"Cele două fapte reţinute în sarcina inculpatei nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. Instanţa a obligat-o pe Mariana Ifteni la plata unei amenzi administrative de 1.000 de lei şi 600 de lei cheltuieli judiciare către stat", ne-a declarat judecătorul Robert Florea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi. Contactată de Adevărul de Seară, Mariana Ifteni a refuzat să facă orice declaraţie în legătură cu dosarul în care a fost acuzată de fapte de corupţie. Ieri a avut loc la Tribunalul Galaţi primul termen de judecată după ce DNA Galaţi a atacat cu apel decizia primei instanţe de judecată.

DNA cere condamnarea

Procurorii anticorupţie sunt nemulţumiţi de hotărârea Judecătoriei Galaţi întrucât susţin că la dosar există probe suficiente din care reiese că Mariana Ifteni a comis acte de corupţie.

"Am atacat cu apel decizia şi am cerut condamnarea funcţionarei la o sancţiune penală", ne-a declarat Gheorghe Ivan, procurorul-şef al DNA Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite