Galaţi/Proxenetism cu vecina minoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este blocul unde fata întreţinea raporturi sexuale cu „clienţii”
Acesta este blocul unde fata întreţinea raporturi sexuale cu „clienţii”

Un individ fără ocupaţie din Galaţi şi-a şocat vecinii după ce s-a aflat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 12 ani, iar apoi a convins-o să se prostitueze pentru sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro.

Mama fetiţei a depus plângere penală la Poliţie împotriva lui Viorel Nicolae Hăbelea (22 de ani) după ce, în cele din urmă, fiica sa i-a povestit cele întâmplate.

Iniţial, tânărul i-a propus fetiţei să aibă o relaţie, dar apoi a plusat, cerându-i să se prostitueze sub promisiunea că vor împărţi în mod egal banii.

„Afacerea" s-a pus repede pe picioare. Începând cu luna august 2009, Hăbelea a găsit clienţi pentru mica prostituată şi, ocazional, a pus la dispoziţie apartamentul unde locuia cu tatăl său pentru ca aceasta să aibă unde să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi.

Audiat de poliţişti, tânărul a declarat că nu ştia care este vârsta reală a fetei, şi că deşi minora i-ar fi spus că are 15 ani, după aspectul fizic el a crezut că are 17 ani.

Proxenetul a fost contrazis de bărbaţii cu care fata a făcut sex pe bani şi care au declarat la unison că Hăbelea le intermedia întâlnirile cu minora şi negocia cu ei preţul.

Eugenia Precupeţu, mama fetei, a cerut daune de 5.000 de euro pentru umilinţa la care a fost supusă fiica sa, iar ieri Viorel Nicolae Hăbelea a fost trimis în judecată.

„A fost întocmit rechizitoriul, iar faptele reţinute în sarcina sa sunt act sexual cu un minor şi proxenetism", ne-a declarat Liliana Constanda, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să stea după gratii până la 10 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite