Exclusiv/ Hidrotehnica Galaţi scapă de faliment ajutată de sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din cele mai importante firme din România în domeniul constructiilor civile, hidrotehnice, industriale şi a exploatării produselor de carieră a reuşit să evite intrarea în incapacitate de plată într-o manieră inedită.

" Pentru a evita blocarea conturilor firmei Hidrotehnica, am ajuns la o înţelegere astfel încât societatea să-şi poată continua activitatea. De comun acord, am stabilit instituirea sechestrului pe două terenuri care îi aparţin, ca o garanţie pentru plata datoriei de 500.000 de lei", ne-a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Hidrotehnica ajunsese în pragul falimentului în urma recalculării redevenţei miniere de către stat pentru activitatea de extracţie, prelucrare şi valorificare a calcarului industrial în judeţul Tulcea.

Conform unui control fiscal făcut de ANAF, în toamna lui 2010, societatea a fost somată să plătească 489.305 lei, peste redevenţa plătită iniţial, iar DGFP Galaţi ameninţa cu blocarea conturilor.

Înţelegerea făcută de societate cu Finanţele s-a dovedit inspirată pentru că Tribunalul Galaţi a respins cererea de suspendare a deciziei prin care Hidrotehnica era obligată la plata redevenţei suplimentare pe 18 martie 2011.

„Dacă în justiţie procesul va dura o lună, vom ieşi cu bine din asta, dacă va dura un an, ne vom sufoca", ne-a declarat Cristian Iorgu, directorul Hidrotehnica.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite