Pedeapsă/Fost director din Primăria Galaţi, condamnat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Vlasie va sta patru ani după gratii după ce un om de afaceri tecucean l-a reclamat la DNA.Procesul celui care a coordonat Serviciul Urbanism a fost tărăganat de instanţă timp de trei ani.

Fostul director al Serviciului de Urbanism al Primăriei Galaţi s-a declarat constant nevinovat în legătură cu acuzaţiile de corupţie aduse de către procurorii DNA, dar judecătorii nu au putut trece peste interceptările convorbirilor telefonice, în care Silviu Vlasie dădea detalii despre afacerea "Simetex".

Condamnare cu executare

Iniţial, Silviu Vlasie a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru şantaj şi luare de mită după ce i-a cerut omului de afaceri Ion Meliceanu, administrator al firmei Simetex din Tecuci, să renunţe la toate procesele deschise împotriva Primăriei Galaţi.

Municipalitatea nu îi acordase în termenul legal autorizaţiile de construcţie pe care le solicitase în vederea mansărdării unor blocuri.

În schimbul retragerii acţiunilor în instanţă, Silviu Vlasie l-a lăsat să înţeleagă că ar putea "uita" de amenda de 10.000 de lei pe care urma să i-o aplice lui Meliceanu pentru începerea lucrărilor de mansardare înainte de acordarea avizului.

Omul de afaceri din Tecuci l-a reclamat la DNA, iar judecătorii au aprobat interceptarea convorbirilor telefonice ale fostului director din Primărie. În paralel, Meliceanu a cerut în justiţie recunoaşterea aprobării tacite a autorizaţiilor de mansardare.

Tribunalul Galaţi a finalizat ieri dosarul şi l-a condamnat pe Silviu Vlasie la patru ani de închisoare cu executare. "Pedeapsa mi se pare exagerată. Trebuia să-i aplice cel mult o pedeapsă cu suspendare. O să facem apel. Nici nu ar fi trebuit să se ajungă aici pentru că este nevinovat. Încadrarea juridică a faptei a fost greşită de la început", ne-a declarat Radu Lupaşcu, avocatul lui Silviu Vlasie.

Miza procesului penal în care este implicat fostul director al Primăriei Galaţi este mult mai mare.

Pentru că nu i-au fost acordate la timp autorizaţiile de mansardare, omul de afaceri Ion Meliceanu a cerut şi obţinut daune, cheltuieli de judecată şi penalităţi de la Primărie, care însumează peste o jumătate de milion de lei.

Camera de Conturi Galaţi l-a găsit însă vinovat de această situaţie pe primarul Dumitru Nicolae şi l-a obligat să plătească toate cheltuielile generate de procesele deschise de omul de afaceri tecucean. Edilul-şef a contestat decizia inspectorilor financiari, iar procesul nu s-a finalizat încă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite