Exclusiv / Condamnat pentru deturnare de fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme gălăţene a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a schimbat destinaţia a peste 130.000 de euro din bugetul CE.

Fani Savastre, administrator al SC ROCAR LAK SRL Galaţi, a fost trimis în judecată, în 2008, de către DNA Galaţi pentru schimbarea, în mod ilegal, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul Comunităţii Europene (CE).

Patronul gălăţean a încheiat pe 25 martie 2004 un contract de grant cu BCR-RICOP-SME Grand Fund Manager (Autoritatea Contractantă) şi a primit o finanţare europeană nerambursabilă de 78.855 de euro.
Banii fuseseră acordaţi pentru realizarea unui complex de agrement şi turism pe raza comunei Corod, din judeţul Galaţi, în urma aprobării proiectului tehnic.
"Inculpatul a modificat ulterior proiectul tehnic iniţial, care constituia parte integrantă a contractului de grant, fără a notifica Autoritatea Contractantă şi fără a avea aprobarea acesteia şi a construit complexul agroturistic după un alt proiect. Astfel, Fani Savastre a schimbat destinaţia sumei de bani primite cu titlu de finanţare nerambursabilă", a precizat unul dintre procurorii DNA.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Fani Savastre la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru schimbarea destinaţiei fondurilor europene, iar decizia a fost menţinută recent de Curtea de Apel Galaţi.
Administratorul SC ROCAR LAK SRL Galaţi a fost obligat să plătească alături de societatea sa suma de 132.858 de euro către Ministerul Finanţelor Publice - Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE, dar şi 2.700 lei către statul român.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite