Exclusiv/A spart mailul unei americance, apoi a şantajat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Tudori, originar din Tecuci, judeţul Galaţi, a fost trimis în judecată pentru acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice şi şantaj, toate acestea după ce a spart contul de e-mail al unei americance - Karrie AuBuchon.

Bărbatul a descărcat timp de trei luni mai multe fotografii şi filme cu americanca în ipostaze intime alături de o altă persoană, iar pe 2 iulie 2010 a început să îi trimită mesaje de ameninţare prin intermediul unei cunoştinţe, Dolores Fuentes.

(In)justiţie de Galaţi/Pedeapsă cu suspendare pentru individul care a şantajat un elev de 15 ani

„Îi solicita expres acesteia suma de 4.000 de dolari, pentru a nu publica sau trimite către contactele părţii vătămate imagini cu conţinut compromiţător pentru aceasta. Pentru a dovedi seriozitatea ameninţărilor, inculpatul a trimis către aceasta mai multe imagini reprezentând print screen-uri ale conţinutului adresei de e-mail aparţinând victimei", au precizat procurorii DIICOT Galaţi în rechizitoriu.

Karrie AuBuchon a cedat iniţial ameninţărilor şi i-a trimis tecuceanului suma de 2.000 de dolari, dar acesta a continuat să o ameninţe şi să o şantajeze.

Femeia a anunţat autorităţile, iar pe fir a intrat FBI, care în colaborare cu poliţiştii români l-au prins în flagrant pe Gigi Tudor la Western Union, când încerca să-şi ridice ultima tranşă de bani.

Condamnat la doar un an de închisoare

În penultima zi a anului 2010, şantajistul a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare după ce iniţial a fost găsit vinovat şi de Judecătoria Tecuci, fiindu-i confiscat laptopul marca Compaq de care s-a folosit pentru comiterea infracţiunilor. El a fost obligat să îi restituie americancei suma de 2.440 de dolari pe care i-a obţinut prin şantaj.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite