Examenul de licenţă ar putea avea iarăşi două probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii spun că această variantă este nejustificată deoarece sunt supuşi evaluărilor în perioada studiilor

Dacă până acum, metodologia de organizare a examenelor de licenţă lăsa facultăţilor libertatea de a alege între o lucrare de evaluare a cunoştinţelor şi o lucrare de diplomă, în curând cele două probe ar putea deveni obligatorii.

Acest lucru va fi valabil dacă "Ordinul privind cadrul general de organizare a examenelor de finalizare a studiilor în învăţământul superior", aflat acum pe masa ministrului Educaţiei, va fi aprobat.

Potrivit proiectului de ordin, examenul de absolvire şi cel de licenţă/diplomă vor consta fiecare, începând cu anul şcolar 2010-2011, din două probe - evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate şi prezentarea şi susţinerea lucrării de absolvire/lucrării de licenţă.

Studenţii nu par deloc încântaţi de acest ordin. "Nu vedem necesitatea impunerii acestei măsuri, atâta timp cât studentul care promovează examenul respectiv, primeşte un calificativ/notă, în urma căruia i se acordă un număr de credite transferabile", spune preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ.

El mai spune că implementarea acestui ordin, ar însemna ca susţinerea examenelor şi verificarea cunoştinţelor dobândite de studenţi nu mai sunt necesare şi că aceştia, practic, ar trebui să susţină la finalizarea studiilor, doar cele două probe obligatorii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite