Evacuată de greci, Starea Civilă din Galaţi se mută în casă nouă. Află aici unde!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii gălăţeni care se vor căsători în viitorul apropiat nu vor mai avea ocazia să se fotografieze, la ieşirea de „la acte”, lângă statuia poetului Mihai Eminescu. Asta pentru că sediul actual al Casei Căsătoriilor a fost retrocedat grecilor, iar municipalitatea va muta Oficiul Stării Civile în altă parte.

La parterul unui bloc

După ce o lungă perioadă căsătoriile s-au oficiat pe holul Stării Civile, municipalitatea a găsit, în sfârşit, o soluţie.

Divorţ între Primărie şi Casa Căsătoriilor

Conform viceprimarului Ciumacenco, pentru căsătorii va fi amenajat parterul blocului A4 de pe strada Traian. „Lucrările au fost finalizate, urmează să facem recepţia. În curând, Casa Căsătoriilor se va muta acolo”, spune Ciumacenco.

Întrebat de alte variante, viceprimarul a răspuns: „Ne-am mai gândit la Parcul de Soft, de pe Faleza Dunării, sau holul mare al Prefecturii. Nu ştim dacă domnul prefect ar fi de acord şi dacă mirii ar nimeri să intre în Prefectură, pe lateral”. 

Tot în blocul A4 se vor muta şi Spaţiul Locativ  şi Serviciului de Asistenţă Medicală Comunitară şi Şcolară (SAMCS) din cadrul Primăriei Galaţi.

În privinţa şedinţelor Consiliului Local care până acum se ţineau la Casa Căsătoriilor, municipalitatea s-a gândit la două variante: Prefectura sau Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Comunitatea elenă a câştigat în instanţă, în septembrie 2009, retrocedarea „în natură” a imobilului care găzduieşte în prezent „Starea Civilă”.

Reprezentanţii comunităţii vor să înfiinţeze acolo un club şi o grădiniţă cu predare în limba greacă.


 


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite