Europa, împărţită la Colegiul “Mihail Kogălniceanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
“Grecii” de la CNMK s-au distrat de minune în această săptămână. Foto: Bogdan Nistor
“Grecii” de la CNMK s-au distrat de minune în această săptămână. Foto: Bogdan Nistor

Liceenii Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" au avut o săptămână plină de culoare! Campania „Primăvara europeană 2010", ajunsă anul acesta la a treia ediţie, i-a pus straşnic la treabă pe tineri

„Fiecare clasă şi-a ales o ţară a Uniunii Europene şi a încercat să scoată în evidenţă cam tot ce are specific ţara aceea. Mâncare, tradiţii, costumaţii, cultură sau istorie, nimic nu le-a scăpat din atenţie liceenilor noştri", spune unul dintre profesorii coordonatori, Violeta Neagu.

„Grecii" i-au fascinat pe toţi

La acest târg de oferte europene, au participat 22 de clase, adică toate. Chiar şi aşa, profesorii au avut foarte mult de furcă atunci când a venit vorba să aleagă câştigătoarea, deoarece mai toţi elevii şi-au pus la treabă creativitatea.

După lungi deliberări, ei au ales: pentru cea mai clară exprimare a tradiţiilor a câştigat clasa care a prezentat Grecia. Acei elevi au scos în evidenţă mai ales de voia bună de care dau dovadă grecii atunci este vorba de distracţie.

La fel de „vie" a fost şi echipa care a întruchipat România, şi aceşti concurenţi scoţând în evidenţă una dintre calităţile românului: disponibilitatea totală la distracţie!

Echipa câştigătoare a primit premii simbolice din partea Centrului Europe Direct.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite