Vrei să iei bani de la stat? Vezi cum a reuşit noul Donald Trump de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii n-au făcut excepţie, dimpotrivă, judeţul nostru situându-se ca participare la program pe locul al treilea. Mii de tineri din toată ţara au luat cu asalt Programul destinat întreprinzătorilor debutanţi.

Iulia Florea are 22 de ani şi este studentă în anul IV la Facultatea de Drept.
Ca toţi tinerii de vârsta ei îşi doreşte să facă bani, să aibă succes în afaceri.
A aflat despre Programul de sprijinire a tinerilor întreprinzători din presă şi nu a ezitat nicio clipă să aplice.
S-a înscris în cel mai scurt timp în cursa pentru obţinerea capitalului de pornire (sub formă de cofinanţare), în valoare de 10.000 euro. Dosarul i-a fost aprobat şi în prezent aşteaptă să-i fie viraţi banii cu care poate începe afacerea mult visată.

Urmând exemplul părinţilor săi, tânăra consideră că fără efort nu poate fi demarată o afacere de succes.

"Sunt familiarizată, prin exemplul părinţilor mei, cu efortul, atât fizic, cât şi intelectual, care trebuie depus dacă vrei să ai o afacere de succes. Reuşitele celor din jur m-au determinat să-mi doresc şi să am toată încrederea că şi eu voi reuşi, la rândul meu", afirmă Iulia.


Îşi doreşte o cafenea

Iulia şi-a dorit să managerieze o cafenea, un loc în care socializează oameni interesanţi şi care să-i aducă profit. Aproape că nu-i vine să creadă că marea ei dorinţă se va împlini curând.

"Visul meu este să fac din această cafenea o atracţie irezistibilă pentru petrecerea timpului liber şi, de ce nu, pe parcurs să ajung să creez un renumit lanţ de cafenele. Vreau să le ofer gălăţenilor ocazia să socializeze într-un mediu relaxant, savurând un ceai sau o cafea de cea mai bună calitate", mai afirmă Iulia.

Nu se teme de criză
Chiar dacă în ultimii doi ani, la Galaţi, peste 7.000 de firme şi-au încetat activitatea tânăra investitoare nu se teme de recesiune.

" Consider neinspirat să porneşti la drum cu teamă, întrucât gândurile negative împiedică succesul. Criza economică este una sistemică, nu românească şi cred că specialiştii au dreptate când afirmă că este pe sfârşite", crede tânăra investitoare.

Beneficiarii programului sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care nu au mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat şi au un plan de afaceri bine pus la punct.

Bugetul alocat de stat pentru susţinerea tinerilor investitori este de 21 milioane de lei. Aceştia se pot înscrie pe site-ul www.aippimm.ro . Programul va fi încheiat atunci când finanţările solicitaţilor vor consuma bugetul disponibil.

Modelul Donald Trump

Iulia spune că în afaceri este nevoie de curaj, iar cel care îi inspiră încredere şi constituie un model pentru ea este Donald Trump.

"Un om de afaceri de succes este o persoană inteligentă, dispusă să rişte. Nu am pretenţia originalităţii, dar îl aleg pe Donald Trump, care oferă lecţia de a avea curajul să o iei de la zero. Motto-ul meu este <<nu renunţa niciodată>>, ni se confesează studenta.


O şansă

Programul destinat tinerilor întreprinzători este, în opinia studentei, un real ajutor pentru cei care îşi doresc un business, însă nu beneficiază îndeajuns de resurse pentru a-şi transforma visele în realitate.

"Programul este prima măsură start up din România şi cred, cea mai bună de minimis, întrucât încurajează tinerii să muncească, nu să întindă mâna la părinţi sau la stat după pomeni socialiste. Este o măsură binevenită, care sper să fie continuată cu succes, în interesul tinerilor, dar şi al pensionarilor, care vor putea primi pensii mai mari din resursele bugetare acumulate. Poate fi cel mai bun lucru care li s-a întâmplat tinerilor aleşi să beneficieze de aceste fonduri", spune Iulia.

Beneficiarii programului pot beneficia de cel mult 10.000 euro nerambursabili. „Totodată, se pot acorda garanţii de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 80.000 euro, prin intermediul Fondului Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM", ne-a declarat Relu Rugină, directorul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), filiala Galaţi.

Galaţiul este pe primul loc în Regiunea 2 Sud-Est în ceea ce priveşte numărul de tineri care aspiră la un business. Din cei 340 de aplicanţi acceptaţi, 97 provin din Galaţi, 71 din Constanţa, 67 din Buzău, 42 din Brăila, 40 din Vrancea şi 23 din Tulcea. În clasamentul pe ţară, Regiunea 2 Sud-Est ocupă locul 3, după Cluj şi Bucureşti.

-Relu Rugină

image

„Mă bucură foarte mult, în calitate de coordonator al centrului teritorial Galaţi. S-a muncit foarte mult pentru acest program şi promovarea a fost foarte bună. Acest proiect este mult mai uşor de făcut în comparaţie cu unul pentru finanţare europeană. Noi acordăm consiliere, nu consultanţă şi promovăm programul în rândul tinerilor, îi ajutăm. Însă totul depinde doar de ei", ne-a mai spus Relu Rugină.

Bugetul alocat Programului pentru tinerii întreprinzători este de 21 milioane de lei şi nu are un deadline. Astfel că tinerii se pot înscrie oricând pe site-ul www.aippimm.ro . Programul va fi închis atunci când banii solicitaţi de debutanţii acceptaţi vor atinge limita de 21 milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite