Galaţi: Un sfert dintre beneficiarii programului "Euro 200" returnează cupoanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că sunt săraci lipiţi, părinţii multor beneficiari ai acestui program sunt nevoiţi să restituie vaucherele. Cu echivalentul în lei a 200 de euro nu se poate cumpăra un computer.

Zeci, chiar sute de vouchere destinate achiziţionării de calculatoare prin programul guvernamental „Euro 200” sunt returnate anual la Inspectoratul Şcolar pentru că nu pot fi utilizate de beneficiari.

 Motivul? Familiile copiilor care primesc acest ajutor nu au venituri care să le permită completarea sumei necesare pentru achiziţionarea unui calculator nou. Cu echivalentul în lei a 200 de euro nu se poate cumpăra un computer.

„Obligatoriu trebuie să mai pui ceva, or, mulţi beneficiari ai acestor ajutoare au venituri «zero» şi sunt adevărate «cazuri sociale». În aceste condiţii, mulţi nu au bani pentru completare sumei şi aduc înapoi la şcoală tichetele valorice”, afirmă inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

La Galaţi, ministerul a avizat anul acesta aproximativ 500 de dosare ale beneficiarilor programului „Euro 200”. Aceştia au la dispoziţie toată luna august pentru a-şi cumpăra computerele. Până la începutul anului şcolar, trebuie să şi dovedească, prin facturi şi procese verbale de predare-primire, că au folosit aceste vouchere.

Onuţ Atanasiu crede că, în toamnă, cel puţin 100 de tichete valorice se vor întoarce la Inspectorat pentru că nu vor putea fi folosite.

„Din punctul meu de vedere statul român ar trebui să le dea acestor copii direct calculatoarele, cu sisteme de operare preinstalate. Poate la nişte preţuri mai mari, dar cu certitudinea că ele ajung la copii şi cu posibilitatea de a le urmări direct”, mai spune inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Şcolar Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite