Escrocherie/ Falimentul firmei Beyler, „ajutat” de-o ţeapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Magazinele Beyler continuă să funcţioneze în oraş, Foto Vali Trufaşu
Magazinele Beyler continuă să funcţioneze în oraş, Foto Vali Trufaşu

Un sucevean a înşelat una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de uşi metalice din România cu aproximativ 300.000 de lei prin emiterea unor CEC-uri fără acoperire.

În mai 2009, Mihai Agapi (35 de ani) a luat legătura cu societatea Beyler SRL, cu sediul în comuna Vânători din Galaţi şi a încheiat un contract pentru achiziţionarea a 300 de uşi metalice.

mihhaIndividul a făcut o primă plată de 4.100 de lei ulterior achitând încă 500 de lei după care  nimeni n-a mai auzit de el. Reprezentanţii firmei Beyler au încercat să încaseze CEC-urile, dar au descoperit scandalizaţi că nu există disponibil în cont.

A fost sesizată Poliţia, care a constatat că suceveanul şi-a cedat părţile sociale din firmă, SC Raz Vilux SRL, pe 08.07.2009, unei alte persoane . Paguba produsă firmei Beyler SRL a fost estimată la 288.064 de lei. Ieri, Mihai Agapi a fost trimis în judecată pentru înşelăciune.

„Nu i s-a putut prezenta materialul de urmărire penală pentru că s-a sustras acesteia”, ne-a declarat Veronica Dumitrache, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Chiar dacă paguba nu a fost extrem de mare, escrocheria căreia i-a căzut victimă firma Beyler a fost practic bobârnacul care a împins firma în prăpastie, ulterior fiind declanşată procedura de faliment.

La câteva luni după aceea, mai mulţi gălăţeni au cerut în justiţie, la rândul lor, falimentul societăţii, pe motiv că au fost înşelaţi. Aceştia au plătit ca avans sume cuprinse între 60.000 şi 80.000 de euro pentru cumpărarea unor apartamente în blocuri pe care le construia firma, dar s-au trezit că Beyler a intrat în incapacitate de plată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite