Escrocherie: Ţeapă de proporţii la agenţia de turism „Bel-Ami” din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei de turism „Bel-Ami”, Ghiocel Florin Toporaş, a anunţat prin mail Protecţia Consumatorului că a falimentat şi a fugit cu 16.000 de euro şi 10.000 lei.Cele 21 de persoane care au achitat în avans contravaloarea biletelor pentru vacanţă s-au trezit că rezervările lor nu existau.

Au visat la o vacanţă minunată, au plătit din timp, dar s-au trezit cu ochii-n soare şi cu buzunarele goale. Ajunşi la destinaţie, au aflat cu stupoare că rezervările lor nu există. Prin asta au trecut 21 de gălăţeni care şi-au făcut din timp economii pentru a petrece un sejur departe de casă.

Scuze în loc de bani

„Foarte mulţi dintre ei au plătit pachetul de servicii din ianuarie, februarie, şi s-au trezit abia acum că nu există nicio rezervare. De pildă, o persoană a plătit 6.100 de euro pentru o vacanţă în Thailanda”, a declarat Viorica Colgiu, comisar-adjunct la Protecţia Consumatorului Galaţi.

Ghiocel Florin Toporaş, administratorul agenţiei de turism Bel-Ami, aparţinând SC Alexandra Travel,  a fugit cu toţi banii, lăsând la sediul unităţii doar un afiş prin care îţi cere scuze şi îi anunţă pe păgubiţi că a intrat în faliment. În total, este vorba de16.000 de euro şi 10.000 de euro, serviciile achitate variind între 75 de euro (un avans sejur Bulgaria) şi 6.100 de euro (sejur Thailanda).

„După cinci ani de existenţă pe piaţa turistică a oraşului Galaţi, suntem nevoiţi să ne declarăm învinşi atât de condiţiile economice, cât şi de condiţiile fiscale.

În aceste condiţii, trebuie să anunţăm cu regret, că turiştii care au rezervări achitate, îşi vor putea recupera banii în baza poliţei de insolvenţă prin care este asigurată agenţia. Vă rugăm să ne iertaţi pentru necazurile şi disconfortul pricinuite prin această situaţie”, se precizează în afişul de pe uşa agenţiei. 

Comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi l-au amendat  cu 10.000 de lei şi continuă cercetările: „Noi l-am invitat la discuţii, dar nu a venit. Deoarece administratorul societăţii nu s-a prezentat cu documentele, împiedicând astfel efectuarea controlului, a fost sancţionat cu suma de 10.000 de lei.

Dânsul ne-a trimis un e-mail în care ne spune că soţia a fugit cu banii şi l-a lăsat cu un copil acasă. Investigăm cazul, căutând în primul rând să vadem dacă agenţia este asigurată. Altfel nu se ştie cum îşi vor mai putea recupera păgubiţii banii”, spune Viorica Colgiu.

Poliţia a început o anchetă

S-a solicitat, de asemenea, şi sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi al Direcţiei Generale pentru Finanţe Publice, pentru a se stabili modul de soluţionare al reclamaţiilor.

„Ancheta este în desfăşurare. Dosarele sunt trimise la Serviciul Investigaţii Fraude şi se va întocmi proces verbal pentru fiecare reclamaţie în parte”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Conform inspectorului Mărioara Gătej, şansele reclamanţilor de a-şi primi banii sunt extrem de reduse: „Acest lucru este posibil doar dacă societatea intră în lichidare judiciară. O altă şansă ar fi ca societatea să fi încheiat o poliţă de insolvenţă, acest lucru fiind verificat acum la Ministerul Turismului”.

Administratorul societăţii a fost contactat de reporterii "Adevărul de Seară" atât la telefon cât şi pe adresa de e-mail, însă nu a putut fi găsit.

Vox: „Dosarele sunt trimise la Serviciul Investigaţii Fraude. Se va cerceta fiecare reclamaţie”, Cristina Tatulici, IJP Galaţi.





Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite