Galaţi: Escrocheria cu Coca Cola îţi goleşte contul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mailurile gălăţenilor, brăilenilor, buzoienilor şi focşănenilor sunt bombardate cu mesaje venite de la un grup de piraţi informatici

În ultimele zile, un mesaj de tip spam a fost transmis pe sute de mii de conturi de e-mail din regiunea Sud-Est (Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea) şi a provocat o adevărată isterie. Nu de alta, dar se promit câştiguri fabuloase în baza a două branduri importante: Coca-Cola şi FIFA.

Mesajul este în limba engleză şi este transmis de o tipă care semnează Linda Halima (are şi poza pusă acolo, ca să pricepi că ai de-a face cu un om, nu cu un bit rătăcit). Madama te informează că eşti calificat printre cei 20 de pământeni norocoşi care vor primi un milion de dolari de căciulă din partea sponsorilor Coca Cola şi FIFA.

Ce trebuie să faci pentru a lua banii? Nimic mai simplu. Completezi cu datele tale personale un formular pe care-l trimiţi unui anume Smith Otis, pe mailul smithatotis@insight.com. Iar Smith Otis îţi răspunde prompt: „Felicitări! Trimiteţi contul dumneavoastră bancar să vă virăm banii. Eventual vă putem trimite movila de dolari prin cec, dar trebuie să plătiţi în contul nostru 320 de dolari taxele poştale”.

Mai pe scurt, fie dai datele necesare ca să-ţi golească ei contul, fie dai ca prostul 320 de dolari pentru un cec de un milion de dolari pe care n-o să-l primeşti niciodată! Evident, Coca Cola şi FIFA n-au nicio legătură cu „afacerea”, care e clocită undeva prin Nigeria.

Escrocheria este deja pusă „la index” de instituţiile anti-fraudă internaţionale, iar recomandarea noastră este să nu daţi curs invitaţiei la îmbogăţire. Un „delete” este suficient pentru a rezolva problema.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite