Epilog la festival: Gulliver, un festival cu spectacole mai puţine şi mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Stancu, un director de festival fericit! Foto: Bogdan Dimofte
Stelian Stancu, un director de festival fericit! Foto: Bogdan Dimofte

Organizatorii au ajuns la concluzia că varianta din acest an, cu mai puţine spectacole, este mai bună. Cel mai avantajat este juriul, care nu este nevoit să aleagă un câştigător din prea mulţi participanţi.

Festivalul Gulliver, cel mai mare festival de animaţie din România, şi unul dintre cele doar două manifestări de acest gen care se desfăşoară cu juriu, a ajuns în această seară la gongul final.

Deşi au fost zvonuri că festivalul nu se va mai ţine în acest an, iată că tradiţia nu s-a întrerupt.

„Am drămuit bine banii daţi de Consiliul Local şi iată că am reuşit să facem şi în acest an un festival cu spectacole foarte bune", spune Stelian Stancu, directorul Teatrului.

La rândul lui, preşedintele juriului, Marius Zarafescu spune că, indiferent de condiţia financiară pe care o traversăm, acest festival nu trebuia întrerupt.

Este important atât pentru breaslă, cât şi pentru publicul spectator să ştie că acest concurs are continuitate.

Deşi reducerea numărului de zile de festival şi al participanţilor ar putea fi pusă pe seama crizei, organizatorii spun că încet, încet, se îndrweaptă către un model de festival, mai bun.

„Dacă ai prea multe specacole, apar probleme la jurizare şi de aceea este mai bine să ai câteva spectacole, dar bune", spune Marius Zarafescu.

Dacă în alţi ani, festivalul se derula pe parcursul a 10 zile şi se jucau 20-25 de spectacole, anul acesta, festivalul a ţinut cinci zile şi au fost programate 12 spectacole.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite