Enoturism în Munţii Măcinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar o aruncătură de băţ de Galaţi şi Brăila - zona Munţilor Măcin - ar putea reveni puternic în circuitul zonelor turistice din România şi asta după ce o asociaţie de ssprijinire a ecoturismului a realizat un proiect cu fonduri europene

Zona Munţilor Măcin, pe Dunărea Veche este pentru mulţi un decor absolut mirific, dar fără prea multe atracţii pentru turişti. Poate doar celebrul vin de Măcin să-i mai atragă, dar într-o manieră destul de discretă, oricât de aromat ar fi.

Zilele trecute, la Măcin s-a născut un nou proiect care reuneşte mai mulţi producători locali, intituţii şi persoane private, toate cu gândul să revitalizeze enoturismul (n.r. - de la enologie: ştiinţa care se ocupă de studiul vinului).

Aşa că, nu-i exclus ca din toamnă să vină turistul cu vaporaşul pe braţul Măcin, să călărească preţ de câteva ceasuri un pur-sânge arab prin munţi şi să deguste apoi mâncăruri tradiţionale dobrogene, alături de un Aligote sau un Murfatlar.

Mai mult, turistul să aibă la dispoziţie pensiuni cu specific lipovenesc, grecesc sau chiar italian, asta chiar că l-ar determina să nu mai plece!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite