VIDEO/Elevul violent de la Grupul “Traian” din Galaţi va fi mutat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Costică Dima este supărat pe elevul care a filmat scena. Foto: Bogdan Dimofte
Directorul Costică Dima este supărat pe elevul care a filmat scena. Foto: Bogdan Dimofte

Decizia a fost luată de comisia de disciplină din liceu, după ce au fost analizate atent circumstanţele în care s-a produs incidentul de vineri, în care o profesoară de fizică era să se aleagă cu un pix în faţă

Mutare disciplinară! Cu asta s-au ales cei doi elevi implicaţi în scandalul de la sfârşitul săptămânii trecute, de la Grupul Şcolar Traian. Laurenţiu Nastea, elev în clasa a XI-a, şi Riad Bilal, ambii elevi în clasa a XI-a, vor fi trimişi „la pachet", la unul dintre liceele care au programă şi profil asemănător cu cel la care învăţau cei doi.

Primul elev este acuzat că ar fi aruncat cu pixul înspre profesoara de fizică Anica Acatrinei, după ce a aflat că a primit nota doi la o lucrare de control, iar celui de-al doilea elev i se impută faptul că ar fi filmat toată această scenă cu telefonul mobil, gest interzis de regulamentele în vigoare.

Alţi doi elevi implicaţi în scandal - Marius Matei şi Adrian Caraman - s-au ales cu nota patru la purtare. Primul este acuzat că a postat filmul pe Internet, iar cel de-al doilea că primit această notă scăzută la purtare pentru că ar fi vociferat în timpul incidentului.

Cei patru au fost prezenţi la şedinţa Comisiei de disciplină, desfăşurată ieri după-amiză.

„Au spus că nu şi-au dat seama ce fac şi că regretă faptele. Asta nu-i absolvă însă de vină", spune supărat directorul Grupului Traian, Costică Dima.

Dacă pentru cei doi mutaţi disciplinar nu vor fi probleme în ceea ce priveşte viitorul de student, pentru cei care s-au ales cu note scăzute la purtare vor fi mari probleme dacă vor să dea la fracultăţi care cer dovada unui comportament exemplar în liceu.

Profesoara Anica Acatrinei spune că nu este deloc supărată pe cei patru elevi.

„După incident şi-au cerut scuze şi i-am iertat. Din păcate, faptul că au pus filmul pe Internet le-a făcut numai necazuri", spune Anica Acatrinei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite