Elevii unei clase de gimnaziu s-au luptat cu "forţele malefice"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copii de la Şcoala 7 din Galaţi s-au luat la trântă - la figurat - cu forţele răului. Ei au folosit măşti cu moşi, babe şi drăcuşori!

Sub îndrumarea învăţătoarei Lucica Popa, copiii de la clasa a treia şi-au învins emoţiile şi frica de personaje negative şi au confecţionat mai multe măşti antropomorfe (moşi, babe, ursari sau jidani) sau zoomorfe (capre, urşi) cu care şi-au propus să ia atitudine împotriva răutăţii lenei sau beţiei.

Au ieşit cu ele pe holurile şcolii şi i-au uimit pe colegii lor de la clasele mai mari atât prin creativitatea lor în materie de măşti, cât şi cu modul în care au reuşit să reflecte, prin scurtul lor „joc", semnificaţia anumitor evenimente din viaţa omului.

„Am încercat practic să-i îndemn pe copii la o mai bună cunoaştere a obiceiurilor şi tradiţiilor populare româneşti", spune Lucica Popa, care a mai precizat că toate măştile confecţionate de copiii de la clasa a treia vor fi expuse pe holurile şcolii.

Tinerii confecţioneri de măşti au avut recent o excursie de documentare la „Vatra cu dor", locul în care iau naştere măştile meşterului popular Paul Buţă.

După această, copiii s-au pus pe strâns materiale reciclabile şi au „cutreierat" şi Internetul pentru a afla cât mai multe informaţii despre măştile populare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite