Elevii din Galaţi fac orele în frig, cu pulovere groase pe ei şi ceaiuri fierbinţi primite de la profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până când caloriferele se vor dezmorţi, copiii fac ore în frig
Până când caloriferele se vor dezmorţi, copiii fac ore în frig

Nicio şcoală din Galaţi nu are în acest moment căldură. Copiii au fost sfătuiţi să vină bine îmbrăcaţi, iar acolo unde se poate, şcoala le dă şi ceai fierbinte. Din păcate, perspectivele sunt sumbre: căldură nu va fi nici în următoarele zile.

Dacă în mediul rural nu sunt deloc probleme în privinţa asigurării căldurii, la oraş 90% dintre instituţiile de învăţământ preuniversitar stau în frig, depinzând de sistemul public de încălzire.

Cum temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile, frigul s-a instalat şi prin sălile mari şi răcoroase ale şcolilor şi liceelor.

"Noi le-a recomandat elevilor să vină cu haine groase pe ei pentru a nu avea probleme. Pe cât posibil, vom încerca să le dăm şi ceai fiebinte elevilor", spune Mitică Dudău, directorul Colegiului Pedagogic din Galaţi.

Dacă grădiniţele (cu excepţia celor de la parter de bloc) se bucură de centrale proprii, nu acelaşi lucru îl putem spune despre şcolile gimnaziale şi liceele din oraş.

Din păcate, disputele dintre producătorul de agent termic şi distribuitorul Apaterm, fac ca nici astăzi să ne se ştie exact când se vor dezmorţi caloruiferele din şcoli.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite