Startul şcolii: Elevii de la Ion Creangă vor începe şcoala „în exil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 360 de elevi ai Şcolii 26 vor începe cursurile la Liceul de Marină şi la Şcoala Nr. 24. Vinovaţi sunt Proiect SA şi Primăria, prima instituţie pentru că a făcut o gravă eroare de proiectare a doua întrucât nu a sesizat-o

Şcoala este ACASĂ pentru sinistraţii din Dorohoi( GALERIE FOTO)

Din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitare a Şcolii gimnaziale nr. 26, situată în plin centrul oraşului, reluarea cursurilor în clădirea acesteia este imposibilă. Din această cauză, 360 de copii vor fi distribuiţi la alte unităţi de învăţământ din alte cartiere.

Departe de casă

Dacă elevii de gimnaziu vor fi nevoiţi să meargă la cursuri la doar câteva sute de metri de clădirea în care au învăţat anul trecut, micuţii de la ciclul primar trebuie să străbată mai bine de doi kilometri, ori pe jos, ori cu mijloacele de transport în comun, până la Liceul de Marină.

Constructorul ne-a promis că, până la 1 octombrie, ne poate finaliza renovarea parterului şcolii, acolo unde avem şase clase. Dacă se ţine de cuvânt, după 1 octombrie, putem să aducem copiii la noi la şcoală. Din păcate, ei vor fi nevoiţi să înveţe în două schimburi, până când se termină şi etajul clădirii", ne-a precizat Nicoleta Maimon, proaspăt numită în funcţia de director al şcolii.

Reprezentanţii primăriei îi contrazic pe cei ai şcolii.

„La Şcoala 26, este o investiţie mai de lungă durată, începută de anul trecut. Constructorul ne-a asigurat că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului. O parte din clase se vor muta la altă şcoală, iar o parte vor rămâne în imobil", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.
Conducerea Inspectoratului Şcolar este foarte nemulţumită de această întârziere şi condamnă atitudinea autorităţilor locale care nici măcar n-au anunţat conducerea şcolii că lucrările vor fi întârziate.

Din cele 280.000 de lei alocaţi anul acesta s-au făcut hidroizolaţii, s-au schimbat uşile şi instalaţia electrică şi urmează să fie realizată o nouă pardoseală din gresie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite