Elevii Colegiului Pedagogic din Galaţi au reînceput anul şcolar înfofoliţi cu geci groase şi manuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai prestigioase colegii gălăţene, „Costache Negri", i-a primit ieri pe elevi într-o atmosferă de-a dreptul polară. Problema este veche de ani de zile, dar s-a resimţit în special anul trecut şi în acest an, când activităţile didactice au coincis cu „momentele de glorie" ale iernii.

Centrala termică este subdimensionată, din 2005, şi nici măcar proiectul de reabilitare a liceului, câştigat în 2008, nu a reuşit să rezolve problema", spune directorul şcolii, Daniela Popa.

Nici eforturile celor de la Apaterm, care au „băgat jar" la maxim ieri toată ziua, nu s-au simţit. Temperaturile din sălile de clase au fost cuprinse între 11 şi 13 grade Celsius.
În aceste condiţii, copiii au fost trimişi acasă. Astăzi dimineaţă, elevii au fost întâmpinaţi cu ceai fierbinte.

Conducerea Inspectoratului Şcolar a promis că va face tot ce este omeneşte posibil pentru a rezolva această problemă.
Am vorbit deja cu cei de la Primărie şi cel mai probabil vom aduce centrala termică la dimensiunea de dinainte de 2005, astfel încât să existe randament", spune inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.

Problema se va rezolva în totalitate în momentul în care vor veni banii de la proiectul finanţat de Ministerul Educaţiei. Reamintim că în 2008 a fost câştigat un proiect de reabilitare a întregului liceu, cu o valoare totală de cinci milioane de lei.

Singurii bani care au venit dinpre Minister au fost cei aproximativ 500.000 de lei, care au intrat în conturile liceului abia în a doua jumătate a lunii decembrie, atunci când era extrem de greu să mai fie cheltuiţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite