Galaţi: Elevi puşi să înveţe pe şantier în loc de clase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Elevi puşi să înveţe pe şantier în loc de clase
Galaţi: Elevi puşi să înveţe pe şantier în loc de clase

Câteva lucrări de amploare începute în şcolile şi liceele gălăţene au rămas neterminate, dar activitatea didactică nu va fi afectată

Prima zi de şcoală nu vine cu modificări de substanţă în ceea ce priveşte starea lucrărilor despre care publicaţia noastră a mai scris în ultimul timp. Un lucru este însă îmbucurător: toate igienizările s-au încheiat, iar clasele sunt curate. Cât despre celelate lucrări, acestea vor continua, dar ele nu vor afecta procesul educaţional.

Sunt câteva proiecte mari, care au finanţări mari. Este greu să le finalizezi într-o vară”, spune inspectorul şcolar general, Doru Resmeriţă. Probleme majore ar fi la Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu, acolo unde s-au alocat bani, dar unde nu există timpul necesar pentru montarea parchetului nou, dar şi la Şcoala 38, unde începe un proiect de anvergură iar copiii vor fi mutaţi la Liceul Metalurgic.

Sanitar, stăm bine!

Anul şcolar 2009-2010 începe sub auspiciile unei “îmblânziri” a legislaţiei în materie de autorizare sanitară a unităţilor de învăţământ. “De acum încolo, o şcoală care are tâmplăria din lemn sau parchet de tip vechi va primi acceptul sanitar, dacă din celelalte puncte de vedere corespunde cerinţelor legale”, ne-a precizat inspectorul general Doru Resmeriţă. Dacă până la începutul lunii septembrie, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică căzuseră de acord asupra faptului că jumătate dintre şcolile din judeţ nu au autorizaţie de funcţionare, acum, odată cu stabilirea unor noi norme în materie, rămân neautorizate aproximativ 30 de şcoli din cele 250 neacceptate iniţial.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite