Elev din Galaţi, înjunghiat în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi tineri au intrat cu forţa într-un liceu din Galaţi, miercuri, în jurul orei 11.00, şi l-au înjunghiat pe un elev din clasa a XI-a. Scandalul a pornit de la un conflict izbucnit între doi elevi de clasa a VII-a de la Colegiul Tehnic „Radu Negru".

Potrivit martorilor oculari, Andrei Petrea l-ar fi lovit în faţă pe Radu Bratu, iar acesta şi-a chemat în ajutor cinci prieteni de la un alt liceu. În ambuscada iscată la uşa şcolii, a fost rănit Adrian Şerban, un elev care doar asista la incident. El s-a ales cu o lamă de cuţit între coaste.

Directorul liceului, martor la incident

„Practic, dintr-un conflict minor, s-a ajuns foarte aproape de o tragedie. Am fost martor fără să vreau la acest incident, dar n-am putut să fac nimic, pentru că totul s-a petrecut repede. Unul dintre cei venţi din afara liceului a băgat cuţitul în Şerban şi a dispărut", a declarat Gabriel Gogoncea, directorul Grupului Şcolar. Acesta a mai precizat că toţi cei trei elevi implicaţi în violenţele de miercuri au fost mutaţi disciplinar de la alte licee.

Agresiunea s-a petrecut sub ochii profesorilor de serviciu care nu au putut să reacţioneze, în timp ce paznic nu mai există din cauza lipsei banilor. Ei au sunat însă la Secţia 5 de Poliţie şi la Ambulanţă. Tânărul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar acum se află în afara oricărui pericol, în ciuda faptului că are o plagă toracică destul de mare şi foarte aproape de inimă.

Cei cinci agresori au fost audiaţi şi apoi eliberaţi de Poliţie, în timp ce victima anunţă că va depune o plângere împotriva lor. „Dacă rezultatele medico-legale vor arăta că lovitura de cuţit ar fi putut să-i pună viaţa în pericol, atunci cel care a lovit cu cuţitul poate fi acuzat de tentativă de omor. Până atunci, agresorii pot fi doar acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite