Portret/ Elena Bîrlea are dansul în sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Bârlea (dreapta)
Elena Bârlea (dreapta)

: Încurajată de mulţi arbitri şi oameni de specialitate din lumea dansului sportiv, Elena vrea să facă ajungă în topurile naţionale şi chiar internaţionale

Elena Bîrlea a făcut primii paşi de dans sportiv în urmă cu cinci ani, adică pe când nici nu împlinise şase ani. După ce au aflat că fata lor suferă de o uşoară malformaţie la rinichi, părinţii, la recomandarea medicilor, au căutat pentru Elena un sport care să o dezvolte armonios.

„Fiind copil mă mai jucam prin casă, pe ritmuri muzicale. Atunci părinţii au hotărât că ar fi bine să caute un club de dans sportiv, unde să merg doar pentru mişcare şi dezvoltarea armonioasă a corpului. Am dat o probă de mobilitate şi am fost acceptată pentru a face parte din grupa de începători", povesteşte fata.

După doar un an de antrenamente şi patru luni de dans în pereche, Elena a participat şi la prima ei competiţie sportivă care a avut loc la Bucureşti. Acolo, Elena şi partenerul ei au întrecut 30 de perechi, iar efortul şi încrederea în forţele proprii au început să-şi arate roadele. Dupa primele trei concursuri la care au participat au intrat în semifinala la Cupa „Dansul Valurilor" desfăşurat la Constanţa.

„Este un concurs pe care nu îl voi uita niciodată, deoarece am avut multe peripeţii: din cauza parchetului de pe ringul de dans partenerul meu a alunecat, dar eu mi-am văzut liniştită de dans. El s-a ridicat, am continuat să dansăm în pereche, dar am avut ghinion şi am alunecat unul peste altul, dar nu am renunţat şi am continuat", îşi aminteşte râzând în hohote Elena.

Acum are un alt partener foarte talentat şi ambiţios.

„Am fost remarcaţi de arbitiri şi oameni din lumea dansului sportiv, care ne-au încurajat spunând că vom ajunge o pereche de care se va auzi cu siguranţă", ne-a spus mândră Elena.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum îmbini şcoala, cu orele de dans?

Antrenamentele din fiecare zi mi-au răpit copilăria, dar nu mă plâng. Sunt o fire ambiţioasă şi îmi doresc să obţin rezultate cât mai frumoase şi să pot participa şi la concursuri internaţionale.

Cum îţi petreci timpul liber?

Alături de sora mea mai mică, care are doar trei anişori şi mă roagă să o învăţ şi pe ea să danseze. Aşa că, timpul liber mi-l petrec tot dansând. Atunci când asculţi muzică şi dansezi, simţi că pluteşti şi te reîncarci cu energii pozitive. Acum ea este amuzantă, dar uneori mă gândesc că aşa eram şi eu la vârsta ei.

Ce-i place?

Îmi plac foarte mult emisiunile documentare şi olăritul.
Am fost cu părinţii chiar în inima olăritului, la Horezu, şi am folosit chiar şi o roată a olarului adevărată. De Crăciun, am primit chiar şi o roată a olarului în miniatură.

Ce nu-i place?

Trăiesc într-o familie care susţine lupta pentru salvarea mediului înconjurător. Nu-mi place când văd copii care aruncă pe stradă diferite materiale nedegradabile şi chiar adulţi care distrug mediul înconjurător inconştient sau în mod voit.

Profil:

Născută: 14.11.1999 - Galaţi
Studii: Elevă în clasa a cincea la Colegiul Naţional „Costache Negri"
Familie: are o soră de trei ani

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite