EDITORIAL: Şpăgi, demisii, sinucideri! MAI vreţi în Schengen?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile luate de ministrul Igaş împotriva poliţiştilor par să fie dictarea de la care „buldogul" a lipsit nemotivat. Igaş a răspuns însă prezent când i s-au pus sub nas „neologismele" concedieri şi tăierea normei de hrană, frecându-şi neuronii la gândul că „învăţătorul" - mânat de imaginea ultimului cadou primit de la „părinţi" - îi va da un „Foarte Bine" şi-l va mai menţine câteva săptămâni în banca î

Dar oare nu contează că înainte de a-l trage pe dreapta pe notarul băcăuan care a prins 202 kilometri la oră, rutieristul se va gândi: „Mamă...Ce maşină! Sigur are ceva în torpedou! Că doar n-o avea toţi banii pe card?! Poate reuşesc şi io să-mi plătesc rata luna asta, altfel, peste două luni mă mut la mama?!".
Dar oare nu contează faptul că jumătate dintre cei pe care Igaş i-a spart la frigider îşi vor pune diplomele, medaliile şi centurile cu tot cu DANI la gunoi şi vor pleca foarte departe de România? Să fie şerifi în Freeport, să ia 3000 de dolari pe lună şi să se ducă la post cu elicopterul, că acolo oricum toţi golanii sunt unde le e locul, în camerele gri?!
Dar oare nu mai contează faptul că maşinile Poliţiei n-au CASCO, iar poliţistul îşi trage un glonţ în cap la gândul că va trebui să-şi vândă până şi cucul de pe caschetă pentru a plăti zgârietura făcută pe Logan?
Nu, nu contează, fiindcă infractorul care a „pupat" maşina Poliţiei nu-i decât golanul pe care poliţistul l-a prins de vreo cinci ori, dar pe care judecătorii -care n-au stresul salariului de nimic - l-au pus în libertate fiindcă „nu prezintă pericol public", chiar dacă deunăzi a aruncat cu coctailul Molotov în vecinul de la etajul unu. Tot mai des vom pune, în acest context, ştampila „Made in Romania" pe luptele de stradă dintre interlopi, pe tâlhăriile în serie la colţ de bloc, pe sinuciderile justificate cu „Nu m-am sinucis, am murit de foame!", pe „lotul şpăgarilor de pâine" şi, de ce nu, pe „Interzis în Schengen".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite