Ecosistemul de la balta Vlădeşti a fost curăţat de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scopul ecologizării a fost acela de a proteja vegetaţia şi fauna balţii, loc cunoscut ca spaţiu de cuibărit şi rută de migraţie a păsărilor.

Acţiunea a fost organizată de Şcoala Gimnazială nr.2 Galaţi în colaborare cu Agenţia Regională de Protecţia Mediului Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi Asociaţia pentru Ecologie şi Turism Pro Eco-Tur.

Elevii clasei a III-a C, sub îndrumarea învăţătoarei Mariana Crişan şi a specialiştilor din cadrul instituţiilor colaboratoare, au putut observa pe viu plante, insecte, amfibieni, reptile, dar şi foarte multe specii de păsări: barza albă, pelicanul comun, egreta, cormoranul sau rândunica.

Participanţii la acţiune au adunat PET-uri, cutii de conserve, doze metalice, cauciuc, tablă, acumulatori, sticle, pungi-folii de plastic, hărtie şi gută de pescuit.

„A fost o acţiune necesară pentru acestă zonă bogată din punct de vedere al biodiversităţii. Copiii, care au luat parte la ecologizare, s-au implicat activ la strângerea deşeurilor şi au fost deosebit de deschişi la aplicaţiile de teren pe care le-am iniţiat la faţa locului. Trebuie ca asemnea zone, cum este Balta Vlădeşti, să fie protejate pentru ca generaţiile viitoare să se poată bucura de frumuseţea unui cadrul natural şi curat", a declarat referent Mariana Luca, de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Ecosistemului acvatic de la balta Vlădeşti este o arie protejată, de importanţă avifaunistică, parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Prin această activitate au fost marcate, în mod constructiv, două evenimente ecologice importante: 10 mai - Ziua Păsărilor şi Arborilor, 13 mai - Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite