EXCLUSIV Ucigaşii interlopului Chiaburu au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vilson Toader, Gigi Stănescu, Valeriu Stănescu şi Marian Costel sunt acuzaţi de omor calificat şi riscă să stea până la 25 de ani după gratii.Marcel Nicolau, zis Chiaburu, a fost ucis în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2010 de către membrii clanului Stănescu în urma unui conflict vechi de 15 ani.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a finalizat ieri rechizitoriul în cazul asasinării unuia dintre liderii al lumii interlope din Galaţi. Marcel Nicolau (45 de ani), zis Chiaburu, era cunoscut pentru coordonarea unei reţele de traficanţi de carne vie, motiv pentru care a fost arestat şi trimis în judecată în 2002.


Declaraţii contradictorii


În boxa acuzaţilor au ajuns Vilson Toader (45 de ani), Gigi Stănescu (22 de ani), Valeriu Stănescu (22 de ani) şi Marian Costel (41 de ani), dar nu este încă foarte clar câte persoane au participat la conflictul de la Restaurantul Chinezesc, din noaptea de 14 spre 15 decembrie 2010. Asta în condiţiile în care mai mulţi martori sub acoperire au declarat că, la altercaţie, au participat şapte, opt persoane, iar procurorul Alfredo Simionescu, care a a instrumentat cazul, susţine în rechizitoriu că inculpaţii au spus doar parţial adevărul despre cele întâmplate. Din declaraţiile martorilor şi din administrarea celelalte probe, reiese că Gigi Stănescu a primit un telefon de la o persoană necunoscută, în care i s-a spus că Marcel Nicolau este cel care a incendiat o maşină şi o casă, în 2006, care aparţinuseră familiei sale. Înfuriat, aceasta şi-a anunţat clanul, care a năvălit peste Chiaburu în Restaurantul Chinezesc. Marcel Nicolau a fost lovit mai întâi cu o sticlă în cap, dar a apucat să-l rănească pe unul dintre agresori cu un cuţit. Procurorii au stabilit că Valeriu Stănescu este cel care l-a înjunghiat de câteva ori cu un briceag în spate, dar familia lui Chiaburu susţine că acesta a fost lovit şi cu săbiile.


„Au sărit pe el cu bâtele şi cu săbiile. A primit o lovitură de sabie chiar în creştet, care i-a despicat craniul. După ce a rămas lat, a fost băgat în maşină şi plimbat prin oraş aşteptând să moară. Oricum, nu mai avea nicio şansă. Pierdea sânge încontinuu. Şi nici medicii nu mai aveau ce face, avea capul despicat", a declarat Irimia Tănase, fratele lui Marcel Nicolau.


Soţia acestuia, Silvia Nicolau, le-a declarat procurorilor că nu are nicio pretenţie materială în procesul penal deschis împotriva ucigaşilor soţului său.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite