EXCLUSIV/Reportaj în satul lui Costel Căşuneanu, "regele asfaltului" din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Regele asfaltului", aşa cum i se spune lui Căşuneanu, asigură locuri de muncă pentru 200 de familii din comuna băcăuană. „Domeniul Căşuneanu", unde îşi are conacul, se întinde pe aproximativ 8 hectare. Sătenii vorbesc despre el ca despre o rudă apropiată.

Comuna Oituz. Pe drumul care leagă Moldova de Ardeal, între Oneşti şi Braşov, chiar la intrarea în munţi, înainte de trecătoarea Oituz. O aşezare cu 3.400 de familii. Multe dintre ele privesc cu teamă viitorul pentru că sunt dependente de afacerile lui Costel Căşuneanu, acuzat de DNA în dosarul senatorului Cătălin Voicu.

GALERIE FOTO AICI

Domeniul lui Căşuneanu are 8 hectare, dar este foarte bine ascuns de priviri indiscrete. Ocupă practic, o jumătate de deal. La şosea, este mascat de porţi înalte, păzite de gardieni, şi de două case în care locuieşte personalul care lucrează la conac.

Pentru a putea să vezi întregul domeniu e nevoie să obţii aprobarea proprietarului. Lucru imposibil după evenimentele din ultima vreme, care au dus la arestarea (şi apoi eliberarea) celui numit "regele asfaltului din România".

image

În schimb, de pe culmile dealurilor din zonă se poate arunca o privire indiscretă asupra vastei proprietăţi. Nu se vede chiar tot, dar vă puteţi face o idee cu privire la faraonica "gospodărie" din galeria foto pe care am ataşat-o la acest articol.

Sătenii ţin partea lui Căşuneanu în înfruntarea dintre el şi procurorii anticorupţie. Ei spun că vecinul lor este o victimă şi că o eventuală condamnarea a acestuia ar fi un deazstru pentru întregul Oituz.

Puteţi citi un amplu reportaj de la Oituz şi să aflaţi ce cred sătenii despre toată povestea în care este implicat Costel Căşuneanu, în ediţile din zilele următoare  ale cotidianului "Adevărul"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite