Moştenitorul lui Dimitrios Macri vrea să arunce Primăria Galaţi în stradă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul clădirii de pe strada Domnească 38 s-a săturat să fie amânat de autorităţi şi ameninţă cu evacuarea silită. Pierre Macri a discutat cu reprezentanţii municipalităţii posibilitatea să primească iniţial 10% din valoarea imobilului, la care s-ar adăuga şi chiria.

Discuţiile dintre noul proprietar al sediului Primăriei Galaţi şi autorităţile locale în ceea ce priveşte vânzarea imobilulului de pe strada Domnească 38 au ajuns într-un punct mort.

Cert este că municipalitatea nu are bani să plătească 5,5 milioane de euro, sumă ce rezultă din evaluările paralele efectuate de experţi din partea Primăriei şi a lui Pierre Macri.

Soluţie de compromis

Deocamdată nici măcar nu a fost încheiat un contract de închiriere pentru spaţiul de peste 10.000 de metri pătraţi.

„Această situaţie nu mai poate continua. Cred că am manifestat bunăvoinţă aşteptând cinci luni de când hotărârea judecătorească a rămas definitivă, dar trebuie să ajungem la o înţelegere privind calea de urmat pe viitor. Am oferit Primăriei o soluţie de compromis, ţinând cont de situaţia economică în care ne aflăm, dar nu am primit încă un răspuns concret", ne-a declarat Pierre Macri, moştenitorul lui Dimitrios Macri, unul din cei mai bogaţi industriaşi din Galaţi.

Soluţia de compromis de care vorbeşte Macri se referă la încheierea unui contract de vânzare-cumpărare (cu două clauze) a clădirii unde funcţionează actualmente Primăria Galaţi.

Prima prevede ca municipalitatea să plătească în acest an 10% din valoarea clădirii, care s-ar ridica la şase milioane de euro, întrucât moştenitorul doreşte să fie inclusă aici şi chiria pe ultimele luni estimată la aproape 45.000 de euro pe lună, iar diferenţa ar urma să fie achitată anul viitor.

Cea de-a doua clauză stipulează însă că Primăria va pierde avansul de 10% dacă nu îşi va respecta obligaţia de a plăti restul banilor.

„Voi mai aştepta un răspuns în următoarea lună de zile iar dacă nu îl voi primi, mă gândesc serios la evacuarea Primăriei. M-am judecat şapte ani cu ei iar când totul s-a clarificat, nu putem rămâne aşa, într-o stare de incertitudine", susţine Pierre Macri.

Despăgubiri de 545.000 de euro

Noul proprietar al sediului Primăriei urmează să primească şi suma de 545.000 de euro de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor după ce Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Galaţi au stabilit că Macri are dreptul la compensaţii băneşti pentru un teren în suprafaţă de 5.400 de metri pătraţi aflat în proprietatea SC Intfor SA.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite