ESCROCHERIE: Nu semnaţi cererile de adeziune pentru viitoarele asigurări private de sănătate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţilor care încearcă să vă convingă se semnaţi adeziuni li s-au promis comisioane tentante
Agenţilor care încearcă să vă convingă se semnaţi adeziuni li s-au promis comisioane tentante

Firmele care promit câștiguri şi avantaje în schimbul adeziunilor la Case private de asigurări acționează în afara legii, iar administratorii acestora riscă să plătească amenzi substanţiale şi chiar să ajungă la închisoare

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) atenționează opinia publică asupra apariției unor firme, care au început recrutările în vederea atragerii de clienţi pentru viitoarele Case de Asigurări de Sănătate care vor fi create în sistem privat. Aceste firme recrutează şi angajează deja agenţi promiţându-le "obținerea a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât și bonusuri din performanțele echipei".

CSA precizează că activitățile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizați pe piața de asigurări, sunt în afara legislației în vigoare, ir acţiunile lor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).

"Avertizăm că activitatea acestor societăți comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pieței de asigurări, dar și asiguraților și potențialilor asigurați. Această atenționare reprezintă un demers necesar pentru a apăra interesele acestora, dar și a imaginii operatorilor autorizaţi. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plății unor prime de asigurare", a declarat președintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.

CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent dacă sunt de tip facultativ sau obligatoriu, pot fi încheiate doar de către companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizați să desfășoare activitate în piața de asigurări.

Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare și supraveghere a asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite