Galaţi: Digul de la Dunăre a îngrozit şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Digul de la Dunăre a îngrozit şoferii
Galaţi: Digul de la Dunăre a îngrozit şoferii

Altă dată o şosea „producătoare” de accidente soldate cu mulţi morţi şi răniţi, digul Brăila-Galaţi a provocat doar considerabile pagube materiale

Un drum de 20 de kilometri se poate transforma, în doar câteva secunde, într-o injecţie cu adrenalină mai bună decât o cursă în montagne-russe. Motivul, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, şoseaua vălurită şi benzile de circulaţie destul de înguste fac orice depăşire foarte periculoasă.

De la începutul acestui an, pe acestă şosea, au avut loc trei accidente grave de circulaţie, soldate cu victime, dar, pe lângă acestea, aproape 20 de şoferi au plonjat cu maşinile în pădure. Cei care se răstoarnă în afara digului, dacă nu au nicio rană, sunt trecuţi la capitolul „tamponări”, ăn cida faptului că accidentele sunt foarte spectaculoase.

 Dintre cele trei accidente grave, unul a fost provocat de un pieton, care a găsit de cuviinţă să traverseze această şosea intens circulată, fără a se asigura în prealabil.

„Având în vedere că această arteră este una foarte circulată, apar destul de multe evenimente rutiere. Din fericire, în acest an, foarte puţine au fost soldate cu victime”, a declarat inspectorul Liviu Bonţescu, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Brăila.

Unde dai şi unde crapă!

Unul dintre principalele motive pentru care  numărul accidentelor grave pe dig a scăzut în ultimul an este reprezentat de faptul că, la intrarea în Brăila, au existat filtre ale Poliţiei, postate pentru mai multe motive.

Pur şi simplu, uniformele au speriat vitezomanii.  Fie că a fost vorba de maşini dispărute de la Iaşi, fie că este vorba de armele furate de la Ciorogârla, poliţiştii brăileni şi-au făcut simţită prezenţa pe Dig.

„Parcurg acest drum aproape zilnic. În momentul în care te înscrii într-o depăşire, trebuie să te rogi să ajungi cu bine pe banda ta. Niciodată nu ştii ce groapă mai apare în şosea, sau ce val, care acţionează ca o rampă, te poate proiecta direct în pădure”, a declarat Alexandra Botez, 27 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite