Drama neurochirurgului Corneliu Marinescu, nenorocit pe viaţă în urma unui accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motociclist împătimit, doctorul a fost implicat într-un grav accident de circulaţie, în urma căruia a fost spitalizat 80 de zile. Pe 5 iulie 2010, Judecătoria Galaţi i-a prelungit dreptul de circulaţie şoferului inconştient care i-a distrus viaţa medicului.

Citiţi şi:

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Din data de 29 august 2009, doctorul Corneliu Marinescu, neurochirurg la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, trăieşte o adevărată dramă. El a fost victima unui cumplit accident de circulaţie produs când se deplasa cu motocicleta pe bulevardul Brăila spre strada Cloşca.

În timp ce se apropia de intersecţia din dreptul străzii Saturn, doctorul a frânat întrucât văzuse un pieton care traversa strada, moment în care a fost spulberat de o Skoda Octavia condusă de Sorin Creţu.

Nenorocit pe viaţă

Corneliu Marinescu a fost proiectat la peste 10 metri de locul impactului şi a fost operat în mai mai multe rânduri pentru a-i fi salvată viaţa. I-a fost extirpată splina, rămânând cu o infirmitate fizică permanentă.

„Omul ăla mi-a schimbat viaţa. Atât mie, cât şi familiei mele. Nu putem vorbi aici despre o bucată de tablă. Vorbim de un om. Am stat 90 de zile înspital, am stat două luni în scaun cu rotile. Ultima operaţie am avut-o cu trei zile înainte de ziua mea. În tot acest timp nimeni din familia acestui om nu a avut bunul simţ să dea măcar un telefon. Mi-a nenorocit viaţa acest Creţu şi pe nimeni nu interesează", ne-a declarat neurochirurgul.

Şoferul a fost acuzat de procurori de neacordare de prioritate şi trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, dar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Galaţi abia pe 19 mai 2010.

Medicul a cerut instanţei de judecată să îl oblige pe şoferul care l-a accidentat să-i plătească un milion de euro ca daune morale şi materiale pentru suferinţele prin care a trecut.

„Am aşteptat 310 zile de la accident să pot ajunge în faţa instanţei, iar acolo am stat două minute. A trebuit să treacă un an ca să se amâne procesul, în două minute, pentru data de 21 septembrie. De ce a durat atât de mult? Este inacceptabil să stau un an până să ajung în instanţă. Eu dacă îi dau un pumn în nas mă arestează 29 de zile. El m-a nenorocit pe viaţă şi circulă liber. În plus mai şi conduce. Eu, dacă fac ceva rău apar la televizor şi în toate ziarele de cel puţin trei ori pe zi. Asta pentru că sunt medic în România", s-a dezlănţuit doctorul Marinescu.

Pe 5 iulie 2010, Judecătoria Galaţi i-a prelungit dreptul de circulaţie lui Sorin Creţu cu 30 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite